fbpx

Startet RjukanRock-redning

Radio Rjukan10. september 20158min
rainmakers_1448

Styret i Rjukan Rockfestival AS har innsett at årets opverskudd på 150.000 ikke er nok til å sørge for at festivalens framtid er sikret. Fortsatt gjenstår gjeld på 200.000 fra 2012 og 2013. Det er TONO og Meny som er største kreditorer, mens det er endel mindre kreditorer som mangler deloppgjør, deriblant lydfirmaet Rubicon, Skinnarbu, Radio Rjukan, Politiet og et par band, mens noen artister har gitt avslag i sitt honorarkrav.

""TONO har sagt seg villige til å bli med på en dividende, dersom alle kreditorer gjør det samme. Men her har det foreløpig strandet. Nå tror per Lykke at han skal lykkes med det, og har nå fått regnskapet til festivalen oversendt, med en fullmakt til å kontakte og forhandle med kreditorene.

Inger Synnøvedatter var den som først tok til orde for å dra igang en kronerulling på facebookgruppa "Rjukan og Tinn inn i framtida".
– Hva med en økonomisk dugnad? 200.000 kroner delt på 3000 personer = snaue 70 kroner pr hode. Da slipper i det minste arrangørene å sitte tilbake med gjeld i årevis, som takk for innsatsen i alle disse årene, skrev hun.

Og så skjedde det noe på få minutter. Per Lykke hadde allerede startet initiativ med at han dynes det var kritikkverdig å gi opp med en så kliten gjeld, selv om den er to-tre år gammel.
– Det burde la seg gjøre Inger, jeg sitter og tenker på at kr. 200.000,- i er jo ikke avskrekkende høyt og er jo bare små penger i forhold til hva kommunen bruker totalt på konsulent og lønnsutgifter til næringsutvikling. Rockefestival som kulturarrangement er også en form for næriingsutviking. Setter stedet på kartet, drar folk til handelen osv. Men viktigst av alt veldig stimulerende kultur tilbud for de unge, og sistnevnte er svært viktig for Rjukans stedsutvikling. Spesielt nå som vi skal satse ytterligere mot skolesektoren og ikke minst prøve å få flere hjem igjen, skrev Per Lykke.
– Om du eller noen andre med pondus kan opprette et kontonummer til dekning av underskudd, skal jeg være den første til å sette inn 200 kroner, og oppfordrer alle andre venner av rocken til å gjøre det samme, repliserte Inger Synnøvedatter, hvorpå Per Lykke svarte:
– Jeg jeg skal se hva jeg får gjort over helgen Inger, glimrende forslag. Jeg setter inn kr. 2000,-. Jeg er gammel rocker og er nødt til å bidra.hehe Men alle må påføre navn og adresse, fordi dersom man ikke lykkes må det gå an å tilbakeføre beløp. 
– Glimrende initiativ fra Per Lykke til kronerulling for Rjukan Rockfestival. Rjukan Synssenter Optometri støtter initiativet og gir Rjukan Rockfestival kr. 5000,-, skrev Rjukan Synssenters Lise Grønskei.

""Og dermed gikk oppfordringen fra Per Lykke til festivalstyret, der Elin Haatvedt opprettet konto.
Hun la mandag morgen inn et nytt innlegg opå den samme facebookgruppa:

"HEI ALLE ROCKEVENNER!
Jeg vil på vegne av styret i Rjukan Rockfestival AS takke for det store engasjementet alle viser for for å redde oss fra en konkurs. Vi er glade,ydmyke og rørte over at festivalen betyr så mye for så mange. Ved å unngå en konkurs er det lettere for festivalen å drive videre pga. omdømme, kredittverdighet og goodwill med alle samarbeidspartnerene våre. Dette er viktig for de som skal ta festivalen videre, om det blir det gamle eller et helt nytt styre. Uansett blir det mye knallhard jobbing for å få til en ny festival i 2016. Vi er oppfordret til å opprette en konto for "kronerulling" , noe vi har gjort i dag. Kontoen er merket REDININGAKSJON RJUKAN ROCKFESTIVAL.
Her kan de som vil sette inn penger og alle beløp like viktige.
NB! Husk å oppgi fullt navn og epost eventuelt telefon nummer slik at vi kan tilbakeføre beløpet om dette ikke lykkes.
Kontonummeret er 2620 4362474

Vi vil hele tiden holde dere oppdatert om status på kontoen.
Takker nok en gang for engasjementet til dere alle.
Med hilsen optimistisk Rocketroll Elin Haatvedt, på vegne av styret."

Og s iden har pengene trillet inn. i alle fall klovnadener om kronene. Per Lykke ser for seg at han har noe å jobbe med dersom 70.000 kommer inn på konto. Han har erfaring med gjeldssaneringer. Han fikk blant annet til en gjeldssaneringh på 19 millioner kroner for Viddasenteret for det ble Villreinsenter.

Dette betyr ikke a t saken er over. Ikke bare må det komme inn nok kroner på konto. Også kreditorene må være villige til å bli med på en dividende.
Det er imidlertid sikkert at det er stor interesse og mange som vil ta initiativ for festivalen.

Linker:
Radio Rjukans opprinnelige nyhet om konkursen
Facebookgruppa der ting begynte å skje "Rjukan og Tinn inn i framtida"
RjukanRock på facebook

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia