fbpx

Starter innsamling til loppemarkedet

Radio Rjukan21. mai 20179min
loppis2_6624

Hver mandag helt fram til loppemarkedet 12. og 13. august vil Rjukans Lionsklubb ta imot stort og smått av lopper i Ballonghallen på Granli, fra klokka 17 til 19. I år er det altså byttet til mandag som innsamlingsdag.
– Vi håper på mye fint til inntekt for gode formål i Tinn, sier John Ausland.

Det blir stort loppemarked i år også, ingen tvil om det. Den humanitære klubben arrangerer nå stort loppemarked i Ballonghallen i august for 4. gang. De tre foregående årene har inntektene blitt over 100.000 kroner som igjen går ut til gode lokale formål i etterkant.

""Det blir tydeligvis en fast tradisjon i midten av august nå, siden mange i klubben setter av tid og ikke minst litt krefter! Det er ikke fritt for at endel møbler veier litt. Men skal det bli suksess, må loppene strømme til! De tre foregående årene har det vanket mye fint, og suksessen har gjort at man har valgt samme helga, dvs. midt i august, lørdag 12. og søndag 13. august, like før skolestart. Hver mandag blir det innsamling av lopper i Ballonghallen, det enorme røde trebygget ved Røde Kors-huset på Granli.

– Det er bare å møte opp hver mandag fra klokka 17 til 19, og merk at vi har byttet fra tirsdag til mandag i år.. Vi er tilstede å tar imot. Dersom det er noen som trenger hjelp til å tømme dødsbo og som skal nedtrappe møbelbruken pga. flytting, så går det an å ringe å avtale noe annet utenom, sier John  Ausland, som eier bygget som gir muligheten, Ballonghallen.
Han er følgelig også en av primusene for selve arrangementet, der hele Lions er med å hjelper til.

Loppemarkedet tjener mange gode hensikter.
– En ting er gjenbruk og dermed miljøvennlighet. Noe annet er at alle pengene går tilbake til gode allmennyttige lokale prosjekter, særlig retta mot barn, unge og eldre i Tinn. Det tredje er at vi hjelper mange eldre som skal flytte fra hus over i mindre leiligheter, eller noen som skal rydde opp i dødsbo. Og det fjerde er jo at vi gleder mange som kanskje ikke har så god råd, med topp varer til en svært snill pris. Og som ikke det er nok, så er det jo moro i tillegg, selv om det også er endel jobb. Vi blir enda bedre sammensveisa, og møter så mye positive og blide mennesker, ikke minst på loppemarkedshelga, som i år er 14. og 14. august, sier Ausland, som hadde idéen med å dra igjen loppemarkedet.

Lions har drevet loppemarked på Rjukan tidligere, på 70-og 80-tallet, men nå er altså tradisjonen tilbake, og fast etter prøvetid på 3 år.
I mellomtida var loppemarkedene på Våer en sterk tradisjon, men det er nå mange år siden sist. De siste årene har det vært loppemarked på Lurheim til store økonomisk suksess. Men ting tyder på at loppemarkedet i ballonghallen slår disse i størrelse, hvis det blir suksess også i år.
– Folk liker loppemarked, og inntektene gleder mange i Tinn. Vi har f.eks. finansiert vesentlig støtte til sykkeltaxier for eldre med disse pengene, sier Langeland.

""Ballonghallen venter på å bli fylt med store gjenstander som vinterlagres, og først når man kommer ut i mai er det plass til å lagre til loppemarked.
– Noen har vært på oss tidligere, men det er først nå vi er klare til å ta imot, nå som det er flyttet ut til en ny sommersesong endel av det som er her, sier Ausland, som opplyser at de som trenger andre leveringsløsninger enn å komme på tirsdager, kan ringe ham for avtale, eller kontakte Lions på Loppemarkedets egne facebookside Loppemarked Rjukan.

– Vi tar imot det meste, men ikke skrot, sier Ausland. Hvis noen er i tvil får de bare spørre. Vi tar ikke imot gamle hvitevarer og skitne madrasser. Er madrassene og hvitevarene nesten nye sier vi imidlertid ja takk, sier Ausland.
– Og ikke store gamle leksikonverk. De går rett og slett ikke. Men folk må gjerne komme med LP-, DVD- og VHS-samlinger. I år har Lions fått kontakt med folk som gjerne drar langveisfra for å kjøpe gamle VHS-kassetter. Møbler er pop, ikke minst de folk kan pusse opp selv.
– Ikke finn på å kaste noe som du tror andre har glede av. Da er det nesten bedre å la oss komme og se og avgjøre, mener Langeland.

Lions er verdens største humanitære hjelpeorganisasjon med 1,4 millioner medlemmer over hele verden. Klubben på ""Rjukan teller 25 medlemmer som samler inn hundre tusen til gode formål i og utenfor Tinn. Og klubben har plass til flere.
– Hvis noen er interessert må de gjerne ta kontakt. Vi har god bruk for flere hender, ikke minst med loppemarkedet, sier Langeland.
Inntektene fra årets loppemarked går som vanlig til gode lokale formål, så ikke bare må folk komme og handle i august, men de får tømme huset for gjenstander de ikke lenger bruker eller verdsetter like mye som en ny eier vil gjøre, sier Ausland.

Linker:
Lions Loppemarked på facebook
Lions Club Rjukan

Arrangementsfakta:
INNSAMLING TIL LOPPEMARKEDET STARTER 22. MAI
Levér «lopper» i Ballonghallen, Granli.
Hver mandag kl. 17 – 19 
og 7. – 10. august (man-tors) kl. 18 – 20 
Spørsmål? Ring tlf. 91145081, eller spør her på facebook!

LOPPEMARKEDET holdes i Ballonghallen, Granli, 
Rjukan 12.-13. aug. kl. 11 til 18. 
Auksjon søndag 13/8 kl 12! (Vi tar kort og Vipps!) 
Kiosksalg – Alt til inntekt for gode lokale formål!

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia