fbpx

Spennende februar på Rjukan kino

Radio Rjukan31. januar 201821min
downsizing_2e65

Februar er ofte Oscar-film tid på kino, og slik er det også i år. Det er nå de beste filmene finner vei også til vår elokale kino.
En usedvanlig variert og spennende meny venter. Her er noen smakebiter!

Ikveld onsdag er det ekstraforestilling av den 12. mann. Filmen går i sin femte uke fortsatt så det suser på kino. 570.000 har sett filmen til nå.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Fredag og mandag kan du se mer film som er spilt inn i Norge, for ved siden av Snømannen var det filmen Downsizing, med Matt Damon i hovedrollen som fikk penger fra den norske incentivordningen for film.
Den er helgas store premiere på Rjukan kino sammen med familiefilmen Coco.
Downsizing av Alexander Payne, kjent for storfilmer som Sideways og Nebraska, handler om et alvorlig tema med et glimt i øyet, nemlig jordas overbefolkning i forhold til ressursene her. Løsningen blir å krympe folk, slik at de både får bedre råd og tar mindre plass. Men her er det nok av alvorlige undertoner, og dette er ikke så mye komedie som det kan virke i traileren. Filmen er delvis spilt inn på vestlandet, og de bestilte 40 nye, hvite, norskproduserte Buddy el-biler til bruk i filmen. 
Filmen er en blanding av drama, komedie og science fiction, og bør være til glede og ettertanke for alle.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Fredag starter også fmiliefilmen Coco som foregår i Mexico. Det er skaperne av Toy Story 3, Disney/Pixar-filmen som i skrivende stund har 97 % på anmeldersiden Rotten Tomates. Etter en rekke mystiske hendelser ender unge Miguel opp i det fantastiske og farerike "De dødes land", hvor han legger ut på en spesiell reise for å finne historien bak sin egen slekt. "Coco" er favoritten til å ta hjem en Oscar i animasjonskategorien, og har aldersgrense 6 år. 

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Imponerende 20.000 så Erik Poppes dokumentarfilm Per Fugelli – Siste resept, da den hadde premiere i helga. På Rjukan starter den med matiné lørdag ettermiddag og igjen søndag klokka 20.
Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaperen, og resultatet er et meget personlig, humoristisk og tankevekkende portrett. Fugelli var kjent for sin humanisme, sin humor, sitt samfunnsengasjement og sin åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen.
Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet. Som debattant og medisiner sov han aldri, han var like opptatt av samfunnets, som kroppens skavanker. Filmen er ifølge kritikerne rørende og livsbejaende – om å leve for fullt til det hele er over.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Ute i neste uke blir det ny mulighet til å se Maze Runner – Dødskuren.
Filmen toppet kinolista sist helg, og har også vært godt besøkt på Rjukan kino. det er tredje filmen i trilogien om Thomas og hans kamp mot dødsviruset.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

På onsdag kan du igjen se filmen om Churchills tyngste dager under andre verdenskrig, der Gary Oldman er Oscar-favoritt for sin rolletolkning. En film om krigens dager, som forteller hvor nær det var at Churchill ga etter for presset om å kapitulere for tyskerne under krigen, for å spare 300.000 britiske soldater i Dunkirk.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Men så er det klart for to nye storfilmer, som kan hente mye besøk. Det er Black Panther som starter onsdag 14. februar. I Marvel Studios Black Panther møter vi T'Challa, som etter sin far, Kongen av Wakanda's død, returnerer hjem til en isolert, teknologisk avansert afrikansk nasjon for å overta tronen og ta sin rettmessige plass som konge.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Vi tør tippe det blir 90-95% damer i salen, og 2/3 av billettene er allerede solgt til premieren på Fifty Shades Freed. Mannfolka som blir med får glede seg over heftig kjøring av store Audier, tydelig produktplasserte, men her er det erotikken og litt renkespill som er i høysetet. Etter et storslagent bryllup, lever Anastasia og Christian en drømmetilværelse som ektefolk full av erotikk og luksus. Men mørke krefter truer, heter det i den tredje filmen i Fifty Shades-serien, basert på E. L. James' bestselgende bokserie.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Dette er så langt avklart på Rjukan kino.
Og om alt dette høres bra ut, så er det spennende å se hva vikarierende kinosjef Åge Hermanrud setter opp i siste halvdel av februar, og i vinterferien. Hva kan vi vente i siste halvdel?
Ja da blir det spekulasjoner, men her er gode tips til hva som kan bli menyen:

Petter Kanin:
I andre halvdel av februar har en helt usannsynlig mengde god film norsk premiere, og Åge får forhåpentligvis lov til å velge å vrake. 
To barne- og familiefilmer blir garantert tatt inn. Den ene er Petter Kanin som er gjennomsjarmerende engelsk CGI-dukkeanimasjonsfilm er en garantert suksess.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Første mann:
Aardmanstudioet – folka bak Wallace & Gromit og Sauen Shawn – kommer med Første mann (First man). Garantert moro for flere enn barna. Vi tør å si: Garantert opp på Rjukan kino!

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Norske byggeklosser – fra 23. februar:
Vi tar neppe mye feil hvis vi sier dette blir den store vinterferiefilmen. Atle Antonsen spiller diverse roller i Rolf Wesenlunds fotspor i en ny versjon av Norske byggeklosser. Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til Jens' temmelig eksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget. Men, som mange par har oppdaget før dem: Det er mange potensielle feller når man skal skape sitt eget hjem – særlig når paret selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på "ekspertisen".
Problemene hoper seg kjapt opp i møtet med systemet og folkene som representerer det (og som alle spilles av Atle Antonsen): Den korrupte saksbehandleren hos Plan- og bygg, de østeuropeiske arbeiderne som er mer opptatt av dofasiliteter enn snekkerarbeid, den alternative øko-arkitekten og petimeteret på gjenbruksstasjonen, for å nevne noen. Oppussingskomedien "Norske Byggeklosser" er en ny norsk komedie inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjonene som oppstår når evner og omstendigheter ikke nødvendigvis matcher ambisjonene.​

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Så blir det mer usikkert. Hva kommer av voksenfilm på kino i slutten av februar og i vinterferieukene?
La oss fortelle hva som er mulig:

I Tonya – allerede norsk kinopremiere fra 2. februar:
Selv om I, Tonya har premiere første helga i februar, er det en mulighet for at denne kommer på Rjukan kino. Filmen handler om den utrolige huistorien om kunstløpsdronningene, eh… kunstløpskrigen, mellom Tonya Harding og Nancy Karrigan. Filmen handler om den kontroversielle kunstløperen Tonya Harding, som under OL i 1994 brukte tvilsomme metoder for å vinne over sin rival, Nancy Kerrigan. Tonya Harding dominerte isen med sine enestående atletiske evner. Hun dominerte avisoverskrifter for noe helt annet. I, TONYA er en til tider absurd, tragisk og morsom fortelling om kvinnen som sto i sentrum for en av de største skandalene i idrettshistorien.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Oscar-utdelingen er i starten på mars, og så er spørsmålet hvilke av filmene vi får se på Rjukan. For her er storfilmene i kø så det nesten er helt uten like.

Three Billboards Outside Ebbing Missouri:
En av de store filmene i dette Oscar-racet. har hatt norsk premiere, men det er vel fortsatt lov å håpe den kan komme på Rjukan kino. Frances McDormand spiller hovedrollen som den fortvilede Mildred Hayes. Frustrert over fremgangen til det lokale politiet i å finne hennes datters morder, tar hun saken i egne hender for å finne de ansvarlige som stod bak det brutale mordet noen måneder tidligere.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

The Post – mulig fra 16. februar
Høyaktuell for Rjukan kino er alltid filmer med Meryl Street og Tom Hanks.
The post er den sanne historien om en kvinnelig redaktør i kamp mot USAs president i Meryl Streeps skikkelse.
Filmen skildrer avisens avsløring av hvordan den amerikanske regjeringens massive dekkoperasjon gjennom tre tiår og fire presidenter systematisk førte det amerikanske folk og verden forøvrig bak lyset angående sin militære innblandingen i Vietnam. Vi følger Graham, Bradlee og en gruppe nitide og besluttsomme journalister hos The Washington Post i deres kappløp med den mektige rivalen The New York Times.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

The shape of water – mulig fra 23. februar:
Guillermo Del Toros 13 (!) ganger Oscar-nominerte eventyrlige og hjerteskjærende The Shape of Water om en merkelig amfibie-skikkelse som holdes fanget på 50-tallet.
Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa (Hawkins) jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Molly's Game – mulig fra 23. fenruar:
Det kan like gjerne bli biografi-krimen Molly's Game der Jessica chastain spiller OL-utøveren som ble FBI-ettersøkt som pokerspiller. Dette er den sanne historien om Molly Bloom (Jessica Chastain) som blir målet for en FBI-etterforskning etter at hun over lang tid har holdt et hemmelig og svært eksklusivt pokerlag for Hollywood-kjendiser, idrettsutøvere, businessmenn og etter hvert også den russiske mafiaen.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Winchester – House of Fhosts – mulig fra 23. februar:
Helen Mirren i spøkelsesgrøsseren Winchester – bygd på en sann historie. Høres det spennende ut!?
Jo, det gjør det! Sara Winchester spilles av Helen Mirren. Sarah er en eksentrisk eldre dame som har aksjemajoriteten i Winchester Repeating Arms, en våpenleverandør. Hun bygger stadig på det gigantiske huset sitt og mener hun er hjemsøkt av alle dem som er drept av riflene fra firmaet hennes

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Lucky – mulig fra 23. februar:
Mindre sannsynlig, men også en mulighet, er perlen Lucky. Nylig avdøde Harry Dean Stantons svanesang av en rolle som ateisten Lucky på jakt etter livets mening. Her følger vi en 90 år gammel, kjederøykende ateist, og alle de merkelige karakterene som bor hans lille, avsidesliggende ørkenby. Etter å ha overlevd alle sine jevnaldrede venner, befinner den særdeles selvstendige Lucky seg ved en av livets korsveier, og begir seg ut på en spirituell reise for å finne seg selv og oppnå det uoppnåelige: åpenbaring.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Alle er filmer som har fått kanonkritikker, og som burde vært opp på kino lokalt.
Hvilke får vi på kino på Rjukan, vikarierende kinosjef Åge?
Og folkens – her må dere kjenne besøkelsestida. Bedre blir det neppe, uansett hvilke filmer som kommer opp.
Gjør avtale med deg selv og venner, og kom deg på kino!

Linker:
Rjukan kino
Rjukan kino på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia