fbpx

SP legger inn 12 millioner til Tungtvannskjelleren i sitt alternative budsjett

Radio Rjukan7. november 20182min
stortings-sp2_9803

– Tungtvannskjelleren er et så viktig kulturminne at det må prioriteres, sier stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen (Sp). Senterpartiet vil i sitt alternative statsbudsjett bevilge 12 millioner kroner til tungtvannskjelleren på Vemork.

Det var i fjor høst at den nærmest intakte tungtvannskjelleren ble gravd frem til stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. I etterkant har den dessverre blitt utsatt for altfor mye vær og vind. Forfallet og forvitringen skjer raskt og er i ferd med å ødelegge dette viktige kulturminnet. Da regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett i oktober, var det derimot ikke satt av ei krone.
Derimot er to andre muséer i Telemark tilgodesett med store beløper.

– Staten er bedt om å bidra med 12 millioner i spleiselaget til å sikre kjelleren og sørge for et formidlingsbygg, og det må skje raskt. Det bidraget prioriterer Senterpartiet i vårt budsjett, og det vil overraske og skuffe meg om ikke et flertall på Stortinget gjør det samme, sier Sem-Jacobsen.

Sp-representanten fra Telemark mener staten må bidra i et så viktig prosjekt.
– Jeg hadde selv gleden av å besøke Tungtvannskjelleren i sommer, både med Telemarksbenken og Stortingets familie og kulturkomitè. Da ble det tydelig for de fleste at vi som politikere har et spesielt ansvar for å sørge for at også senere generasjoner kan komme og oppleve dette viktige krigshistoriske kulturminnet, avslutter hun. 
Senterpartiets alternative statsbudsjettet blir i sin helhet lagt fram mandag 12.november.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia