fbpx

Solprisen 2019 til Tor Erik Gunstrøm

Radio Rjukan13. mars 20196min

Det er gått hele 29 år etter at Dizzie Tunes-kamerat Yngvar Numme vant Solprisen, men nå moromannen Tor Erik Gunstrøm prisen. Selv om det er noen år siden Dizzie Tunes ga seg, la Tor Erik aldri opp. Han fortsetter å glede publikum med sine show, blanmty annet med sitt alter ego Frederico de la Fiasco.

Nå kommer han til Rjukan fredag 5. april for å få med seg solfestrevyen, og for å bli med på Solfesten lørdag 6 .april i år. 

– Utrolig morsomt. Jeg ble overraska da Solfestkomitéen ringte meg, og det er veldig artig å havne i så fint selskap, sier Tor Erik Gunstrøm til Radio Rjukan.
– Jeg har sagt fra at jeg må ha fri til å komme fredag. Jeg har sett de Rallar-gutta i aksjon før. Jeg har vært dommer i revykonkurranse, og de er utrolig flinke, forteller Gunstrøm.

Folk flest foprbinder Gunstrøm med å være som musiker og den størtste komikeren i Dizzie Tunes, gjerne i duo med Yngvar Numme, men de siste årene har han hatt flere maleriutstillinger. Egentlig hadde han tatt på seg noen oppdrag solfesthelga, men i løpet av kort tid ryddet han avtaleboka.
Prisvinneren kommer til Rjukan fredag 5.april og skal på Rallarrevy i Verdensteateret. Han vil også delta på Solfestens program på lørdag 6.april, med besøk blant annet på Vemork.

– Jeg kjenner selvsagt til Solfesten og denne flotte tradisjonen dere har der oppe på Rjukan, så dette gleder jeg meg veldig til, sier skiensmannen, som haer fått vite han skal kjøre i åpen bil.
– Det blir jo helt kongelig, mener Gunstrøm.

Solprisen er innstiftet av Solfesten på Rjukan, og den skal gå til personer som ”gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk.” Det er fylkespolitikerne i Telemark som ut fra en nominert liste og på individuelt grunnlag velger Solprisvinneren. Den 12.mars klokka 12, samtidig som solstrålene – i hvert fall i teorien – treffer Fabrikkbrua, offentliggjorde Solfestkomiteen navnet på årets prisvinneren.

– Tor Erik Gunstrøm har i mer enn 50 år spredd sol og glede til det norske folk. Som trommeslager i Dizzie Tunes, utviklet han etter hvert en særegen humor. Med sitt «gummitryne» og sine små finurlige replikker og «one-linere», fikk han publikum til å le så de nesten ramla av stolen, sa Øystein Haugan på tirsdagens pressekonferanse.

I den videre begrunnelsen heter det :

«Han var den troskyldige partneren til Yngvar Numme, med mimikk og timing som satt som et skudd. Han skapte den udødelige mesterkokken «Frederiko-de-la- Fiasko» som kokkelerte som ingen andre har gjort hverken før eller siden. Om Solfesten skulle våge seg på å kåre Norges morsomste ansikt, ville valget falt på Tor Erik Gunstrøm. Det er umulig å ikke bli i godt humør når du ser denne mannen»

Tor Erik Gunstrøm har kommet i godt selskap med tidligere Solprisvinnere som blant annet fjorårsvinnerne Thomas Numme (sønn til Yngvar Numme) & Harald Rønneberg og videre celebert selskap med: Lillebjørn Nilsen, Erling Stordal, Arve Tellefsen, Yngvar Numme, Dissimilis, Arthur ”Oluf” Arntzen, Alf Tande-Pedersen, Aud Schønemann, Hege Schøyen/Øyvind Blunch, Erik Bye, Kjell Aukrust, Nils Arne Eggen, Anne Cath. Vestly, Odd Børretzen, Wenche Foss, Arne Hjeltnes, Halvdan Sivertsen, Sven Nordin, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Trond Kirkvaag, Øystein Sunde, Jo Nesbø, Jahn Teigen, Else Lystad, Damelandslaget i håndball, Ingrid Bjørnov, Ole Paus, Ole Einar Bjørndalen, Jan Eggum & Anne Marit Jacobsen.

Foto: Wikipedia Commons (Beagle84 på Flickr)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia