fbpx

Snømannen-traileren lykkes med å fange interessen

Radio Rjukan1. august 20178min
rottentometoes_75ef

Snømannen-filmen, basert på boka Snømannen av Jo Nesbø 7. bok om Harry Hole, har lyktes eksepsjonelt med sin første trailer. Boka er ikke kjent i alle filmmiljøer, men traileren har sørget for å booste interessen for filmen som får premiere fra 12-13. oktober (i USA 20. oktober).

Traileren har lyktes så godt at filmnettsteder som måler interessen for film rapporterer at dette er noe folk vil se.
""Traileren gikk helt til topps på internett på få dager, og var mest sette filmtrailer i 2 dager, både på facebook og på imdb (internet movie database), verdens største filmnettsted.

En annen av de største, Rottentomatoes.com, som er kjent for å varsle om en film er frisk eller rotten, og sågar er det nettstedet der folk stemmer for kåringen av årets dårligste filmer i Hollywood kvelden før Oscar-utdelingen., The Golden Raspberrie Award (Razzies). 

På Rotten tomatoes ligger Snømannen på 98%. På noen mindre nettsteder er scoren 100% av de som har meldt fra etter å ha sett traileren.

Krimforfatter Jo Nesbø er Norges største litteratur-eksport, og Hollywood er kjent for å være ekstremt opptatt av det siste nye, og nå er Nesbø heit i Hollywood.
Foruten storfilmen og Oslo-innspilte «Snømannen», som allerede er klar og har premiere i oktober, jobbes det iherdig i kulissene med å ta en lang rekke av Nesbøs historier til det store lerretet, skriver Dagbladet, som har vært i kontakt med forfatterens agent, Niclas Salomonsson.

""På imdb Pro står det fem filmer under utvikling:
Blood on snow (Blod på snø), Headhunters (Hodejegerne) som er en refilmatistering av den norske storsuksessen, "Jackpot" som er en refilmatisering av den norske filmen med samme navn, "I am Victor" (Jeg er victor), og "The son" (Sønnen).

I tillegg melder filmnettstedet Deadline at "The Midnight Sun", som er basert på boka Mere blod fra 2015 også nå klar for filming.
Det anerkjente italienske produksjonsselskapet Cattleya, som blant annet står bak filmen og tv-serien «Gomorra», har hanket inn Emmy-vinner Francesco Carrozzini som regissør.
 
Skuespiller Toby Maguire, kjent fra «Spiderman»-filmene, skal etter planen debutere som regissør på "Blod på snø"  som er under utvikling.

""Det er den norske Oscar-nominerte regissøren Morten Tyldum som filmatiserte Nesbøs Hodejegerne i 2011, med Aksel Hennie i hovedrollen og nå skal Tyldum og kona Janne være i gang med å lage en amerikansk filmversjon. Svenskene i selskapet Yellow Bird skal etter planen produsere.

Islands store regissør-sønn Baltasar Kormákur er hyret inn som regissør av filmversjonen til den kommende Nesbø-romanen «I am Victor». Historien forløper seg rundt en talentfull, men moralsk korrupt og narsisistisk skilsmisseadvokat i London, som blir beskyldt for flere drap.
Det er James Bond-manusforfatterne Neal Purvis og Robert Wade som utvikler prosjektet.
 
Superstjerna Jake Gyllenhaal produserer selv "The son", og skal angivelig også ha hovedrollen i spillefilmadapsjonen av Nesbøs «Sønnen» (2014). Som regissør finner man Gyllenhaals mangeårige arbeidskamerat, tidenes mest lovende regissør Denis Villeneuve («Sicario»).

I 2011 kom actionkomedien «Arme Riddere» på norske kinoer. Historien om et tvilsomt tippelag som vinner 1,7 millioner kroner i lotto var skrevet av Jo Nesbø, og filmen ble regissert av Magnus Martens. En amerikansk nyinnspilling skal være på trappene med store navn som Mila Kunis («Family Guy»), Bryan Cranston («Breaking Bad»)» og Jennifer Garner ( «Alias») på rollelista. Will Gluck skal regissere.
 
Eneste prosjekt som er helt ferdig er altså snømannen. Filmen ble spilt inn i Norge, og er basert på den ekstremt populære og syvende Harry Hole-boka, «Snømannen» (2007). Hole, spilt av superstjerna Michael Fassbender, jakter på en grusom seriemorder som tar livet av kvinner og etterlater snømenn. Har Norges-premiere 13. oktober, og i andre roller finner vi store navn som J.K. Simmons, Chloë Sevigny, Rebecca Ferguson og Val Kilmer. Selskapet Working Title produserer, og svensken Tomas Alfredson har regi.

Her er den første traileren til Snømannen:

Linker:
Internet Movie DataBases Snømannen-side
Rotten Tomatoes
Deadline.com om Nesbø
Dagbladets sak
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia