fbpx

Snømannen tar opp by-scener idag

Radio Rjukan7. mars 20165min
snomannen-070316-43_ddb5

""Vi går inn i andre uka med opptak for Snømannen-produksjonen i Tinn, og idag var det scener som skulle spilles inn i Månaveien.
Boligen til Familien Løvås var julepyntet, slik at det er tydelig at scenen skal foregå ved juletider.
På plass var en solid mengde filmfolk, og ikke minst crew, som rigget til med kunstig snø, veteranbiler og alt annet for å sikre tidsriktigheten. En runde i helgen fremskaffet en lang rekke veteraner som skulle brukes i scenene, so uspiller seg en iskald kveld. det ble helt tydelig på bildene.
Vi gjetter nok ikke mye feil hvis The Snowman får samme kjølige "look" som regissør Tomas Alfredsons fabelaktige gjennombruddsfilm "La den rette komme inn". Over stedet fløy et helikopter, men det er ikke bekreftet at det filmet ovenfra, eller om det var i lufta i et annet ærend.

""Godt bevoktet av fem sikkerhetsvakter fra Pro-Sec, sikret man at filmingen skulle foregå uforstyrret, mens sjåfører som skulle kjøre noen av de femskaffde veteran-bilene stod klare til å sette seg inn og vri på tenninga for å "tilfeldig" ta en tur forbi kamera mens filmingen pågikk.

Harry Holes alias Michael Fassbender) orange Mercedes-Benz Geländewagen var også parkert like ved, men skal med all sikkerhet ikke benyttes i denne scenen.

På stedet foregikk arbeidet med å fjern tids-uriktige skiltoblater fra tidsriktige bilskilter, med å drøsse snø over biler, og legge snø som skulle skape frostkulde i den ellers klare og rolige filmkvelden som hadde 0-graders føre.

""Samtidig satte film-crewet opp lyskastere og skinner til å bevege kameravogn på, mens andre rigget til med skjermer, kameraer og i tillegg mens folk løp til og fra med kasser, rekvisitter. Så like før vi måtte avstå fra å fotografere kom skuespillere for å gjøre seg klare. Ikke noen av dem var noen som vi dro kjensel på, men ikke usannsynlig var gutten som bakhodet var etterlyst på, én av dem. bakhodet lignet i alle fall!

Her er noen bilder fra området før skumringen som filmcrewet ventet på før de satte igang filmingen.
Sceen som foregår tidlig på 80-tallet er en av drapsåstedene i Snømannen, og er naturligvis da en av flere ganske sentrale scener i filmen som får norsk og amerikansk premiere på kino fredag 13. oktober neste år. (Med mindre det ikke blir førpremiere på Rjukan, i Oslo og i Befgen, dr filmen er spilt inn. Da blir det sannsynligvis onsdag 11. ""oktober i tilfelle.

Det var endel skuelystne by-beoere i området, og de fikk se på forberedelsene som foregikk uten at det var stort hemmelighetskremmeri rundt scenen. det tyder på at de store stjernene ikke skulkle dleta i scenen, i hvertfall denne kvelden.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia