Musikalen heter “Vinn eller forsvinn!”. Den er skrevet av Helle-Ingunn Aaneland og Frode Skålevik fra en skole som har drevet med det samme Ulvæus-programmet som Rjukan gjør.
– Det blir to fremføringer på 14.juni. Kl.11.30 og kl.18 i Rjukanhallen, og det er gratis, og skjer på det arrangementet som vanligvisa er kalt sangling, forteller elevgjengen som har kommet i studio på Radio Rjukan for å markedsføre.
Det er fra venstre Susan Minushi, Martine Skipper, Hedda Sofie Samuelsen, og Tine Bråthen, og her ser du også lærer Sarah Nahell bakerst.
Den handler om en idolkonkurranse her i Rjukan og hvordan det går med venner som går på samme skole. Den er en Olweus-musikal og handler om mobbing og følelser.
Det er fire mobberegler i Ulwæus-programmet:
Vi skal ikke mobbe andre.
Vi skal forsøke å hjelpe elever som blir mobbet.
Vi skal være sammen med elever som lett blir alene.
Hvis vi vet om at noen blir mobbet, skal vi fortelle det til en voksen.
Det er litt spesielt å jobbe med musicalen, må de gjøre det motsatte av hva de blir bedt om å gjøre til vanlig.
– Når vi øver, sier læreren at vi må gjøre mange rare ting – dytte hverandre og himle med øynene, og le av hverandre. Akkurat ting som vi vet vi ikke skal gjøre på skolen, forteller elevene.
Det er ei jente som heter Marit. Hun tror at hun synger veldig bra, men hun egentlig synger dårlig.Hennes venner tør ikke å si det til henne, så går hun på Idol-audition – og kommer videre.
Hun kommer bare videre fordi de som jobber med TV vil bruke henne til å få flere folk til å se på showet og le av henne. De gjør alt for å tjene mere penger.
Spørsmålet er hva de vennene skal gjøre når de finner ut at de blir lurt av TV-folkene…..
– Det må dere kom og se på musikalen for å finne ut inviterer elevene.
Alle på skolen er involvert i musicalen, ifølge jentene.
– Trinn har minst 1 sang de skal synge, og de fleste snakkeroller har mellomtrinnet. 7.trinn har mest. Elever fra 7.trinn styrer også lyd og lys, scenedesign og bygging, og markedsføring.
Hvordan har det vært å øve til musikalen?
– Veldig mye venting… mener jentene, som også må øve på å snakke høy nok og tidlig nok.
– Siden hele skolen er med, er det mye av showet vi har ennå ikke sett.
Vi får mye frihet til å endre replikker, bakgrunnsmusikk, osv… og tolke det på våres måte.