fbpx

Signerer på litteraturfestlørdag

Radio Rjukan2. november 20166min
espen-sondagsprogram_bc26

Boka "Hjem og snu kjerringa" med sportsanekdoter er Aatrå- og Rjukan-gutten Espen Selmer Torgersens første egne bok, etter at han har fått publisert noveller i to novellesanlinger som vi tidligere har omtalt her på Radio Rjukan.

""Boka hadde lansering 7. mars.
Opprinnelig skulle Espen signere boka selv på Rjukan to dager etter men det blei aldri noe av.
– Jeg tror aldri det bløei avtale mellom forlaget mitt Togerforlaget og den forrige driveren av bokhandelen, så det har gått et halv år, sier torgersen.

– Men nå har de tatt inn en stor bunke bøker, og jeg håper mange er interessert i å både kjøpe og få den signert på stedet, sier Torgersen, som også vil signere de som har kjøpt boka tidligere, hvis de tar den med.
Han var innom Rjukan Bibliotek og signerte en stund etterpå, men det er på lørdag det blir skikkelig sving i sakene.

Og boka har fått god profilering gjennom Tigerforlaget.
– Det har vært stor interesse, forteller Espen, som ved utgivelsen ble spurt om stille opp på TV2 Sportskanalens "Camp Kollen" under VM i Skiskyting, på Søndagsåpent og i Nitimen.

Boka er ute på forfatter Tiger Gartés (bildet til høyre) eget forlag Tigerforlaget.
Tiger Garté har backet Espen kraftig i ""prosessen med bokdebuten.

– Jeg møtte Tiger først da jeg var med på Forfatterfight for noen år tilbake. Deretter har vi holdt kontakten og underveis har vi drøftet forskjellige konsepter. Så var det til slutt Tigerforlaget som spurte om jeg ville lage en bok som tok for seg de morsomste sitatene fra norsk idrett. Så jobbet vi sammen frem et konsept som ble litt mer innholdsrikt enn bare sitater og vi har fått med oss Scanpix som har forskynt oss med sine morsomste og beste bilder fra norsk idrett, forteller Espen til Radio Rjukan.

Lanseringen av boken skjedde på Café Amsterdam i Oslo sentrum. Der kommer blant annet den ikke ukjente og ukontroversielle sportskommentator Ivar Hoff, som både blir intervjuet i boken og som har bidratt med noen av de virkelige store perlene av sitater fra norsk fotball.

""– Men jeg gleder meg til å møte folk under boksigneringa, og også på litteraturfestivalen, sier Torgersen, som var med på bokbad på Rjukan bibliotek da selve festoivalen ble lansert (bildet over).
– Kjempetiltak ,og veldig gøy, sier Torgersen, som jo har lokal mediabakgrunn fra Radio Rjukan og RA, før han stiftet familie i Oslo, der han og kona har to tenåringsbar. Han har også jobbet som redaktør i Familien og seinere i fagpresse, førhan nå er ute med sin tredje utgivelse.

""Førsteopplaget er på 2.500 bøker, noe Espen håper skal ryke unna.
– Det blir jo spennende å se hvordan salget av boken går – det er jo et stykke fra omtale og oppmerksomhet til faktisk salg. Men, det bør være en bok som kan gi glede til mange, både de som er glødende opptatt av sport, og de som bare er på jakt etter en god latter, mener Espen.

""

48

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia