fbpx

Senkvelderne Numme og Rønneberg er årets solprisvinnere

Radio Rjukan12. mars 20186min
numme-ronneberg-foto-bjorn-harry-schoenhaug_6ad2

Det er nok en popukær solpris som er oppnevnt av fylkespolitikerne, når Senkveldgutta Thomas Numme og Harald Rønneberg er årets solprisvinnere.

Bildet ovenfor er fra da dDe to livate talkshow-vertene Thomas Numme og Harald Rønneberg fra Senkveld på TV2 inntok Rjukan sentrum for å gjøre ferdig de siste innslagene som skulle gå på Camp Senkveld fra 3. februar ifjor.
Nå kommer de tilbake 7. april for å ta imot selveste solprisen.

– For et fantastisk spennende sted og by dere har. Vi er blitt fullstendig forelska i hele stedet, sa en overstrømmende Harald Rønneberg da han var her ifjor. 
– Jeg er blitt utrolig fascinert av den fantastiske historien og ikke minst hvordan natur og ikke minst byen ser ut. Tusen takk for at dere har tatt oss så flott imot. Dere har jo noe helt vannvittig med ting å tilby! sier Rønneberg.
– Jeg er blitt så fan! sier haldenseren, og er overbevist om at det eneste man mangler her er grensehandel.
– Det er langt for dere å handle billig svor, men jeg må bare si at de opptaka vi har gjort her er de beste vi noensinne har laga, sa Rønneberg i rein og skjær takknemlighet.

– Et morsomt poeng er at Thomas Numme er den eneste prisvinner i Solfestens historie som har en far som også har fått Solprisen. Yngvar Numme fikk Solprisen i 1989.
Både Thomas og Harald kommer til Rjukan på Solfesten; – på Rallarevy fredag 6.april og på Solfest lørdag 7.april, opplyser Øystein Haugan i solfestkomitéen.

Solprisen er innstiftet av Solfesten på Rjukan, og den skal gå til personer som ”gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk.” Det er fylkespolitikerne i Telemark som ut fra en nominert liste og på individuelt grunnlag velger Solprisvinneren.

I pressemeldingen heter det:
Thomas Numme & Harald Rønneberg har i 15 år vært fast inventar på TV-skjermen hos mange nordmenn på fredagskvelden. En fredagskveld som for mange starter med Gullrekka til NRK og toppes av Senkveld på TV2. Thomas & Harald skaper sol og glede i de tusen hjem, de har aktuelle gjester, de byr på seg sjøl, og de gjør ting de ikke kan. Harald hopper i Holmenkollen og driver nakenyoga i Frankrike, Thomas viser oss at ikke alle nordmenn er født med ski på beina, og gir de som driter i kroppspress et ansikt. I fjor fikk vi på Rjukan besøk av gutta da de spilte inn en «Camp-Senkveld» på Gaustatoppen. De gikk trappa opp inne i Gaustatoppen, de var på Vemork og gikk i Tungtvannssabotørenes fotspor, og de kasta seg i strikk ut fra Krossobanen. Thomas & Harald er to flinke, folkelige og hyggelige personer som ikke tar seg selv så høytidelig. Slike folk liker vi på Rjukan!

Thomas Numme & Harald Rønneberg har kommet i celebert selskap med tidligere Solprisvinnere som: Lillebjørn Nilsen, Erling Stordal, Arve Tellefsen, Yngvar Numme, Dissimilis, Arthur ”Oluf” Arntzen, Alf Tande-Pedersen, Aud Schønemann, Hege Schøyen/Øyvind Blunch, Erik Bye, Kjell Aukrust, Nils Arne Eggen, Anne Cath. Vestly, Odd Børretzen, Wenche Foss, Arne Hjeltnes, Halvdan Sivertsen, Sven Nordin, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Trond Kirkvaag, Øystein Sunde, Jo Nesbø, Jahn Teigen, Else Lystad, Damelandslaget i håndball, Ingrid Bjørnov, Ole Paus, Ole Einar Bjørndalen, Jan Eggum & Anne Marit Jacobsen.

Prisvinnerene kommer til Rjukan fredag 6.april og skal på Rallarrevy i Rallarhuset. De vil også delta på Solfestens program på lørdag 7.april, med besøk bl.a. til Vemork.
Selve prisoverrekkelsen finner sted på Solfestens utescene på Rjukan torg lørdag 7. april ca. kl. 16.

Foto: Bjørn Harry Schønhaug for TV2

Tidligere saker:
Les om da Harald og Thomas var på Rjukan

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia