fbpx

Sammensveisa og livat russegjeng tar partyfaktoren helt ut

Radio Rjukan8. februar 201710min
russerevy2017-9_c9ad

Det var ikke fritt for at det var godt med nerver før forestillingen tok til, men det skal til for at ting skal sitte på en premiere, og det var en spent stemning i lufta i Verdensteatret da publikum benket seg for å få med årets Arnearevy ""som har fått navnet Dags-Revyen.
Navnet røper da også at det er dagsaktuelt. Det betyr ingen Trump-sketsjer, men sketsjer med hovedsaklig lokalt innhold, og sketsjer som setter noen ting opp til debatt.

Underveis får vi allsang som funker, og det starter smart med en skikkelig trim-økt som drar igang både russens blodpumpe og publikums humør fra første stund. 
De har valg å kjøre tidvis med ert par konferansierer som behørig utdanner publikum i både hvem vi får møte og i et sikkert for noen ukjent sosialt medium.

Vi får bli med på busstur gjennom Rjukans kjente og mer eller mindre vellykka attraksjoner, i fotball-guttegarderoben og blir med på fest i "Skam". Mer skal ikke røpes, men ekstra gøy er det å se at 25 inntar scenen, og det gang på ""gang med nye roller, som de tar sømløst. Det er lett å få med seg det som blir sagt, og ingen i publikum var kjedet et sekund, men kunne nok heller tenke seg mer.

Et stødig lokalt sammensatt husband gjør susen, og Frank Nielsen, Joakim Brunsvik og Morten Rist er hele tiden bak på scenen og gir et proft og godt lydteppe, og teknisk setter det som støpt. Vi hadde null problemer med å høre hva som ble sagt, og lyden fungerer ypperlig.

Revyen klarer å gi et bilde av en kjekk, grei og ikke minst sammensveisa russegjeng, som likevel er klar på at det er russerevy, og ikke noe annet som serveres. Noen velretta og velmente humor-spark til noen kjente i lokalmiljøet fungerer veldig bra, men det som fungerer best er når gutta gir av seg sjæl.

For gutta tar'n helt ut underveis, og er ikke redd for å vise fram hverken vinterbleike kropper eller trusa, og har øvd inn ""dansetrinna så godt at vi mistenker deg for å danse i dusjen.
Og hoyinga fra publikum var nok tilogmed hakket høyere enn forventa.

Det er også helt klart avslørt noen skikkelige scenetalenter i gjengen på omlag 25, og det er såpass mange at det ikke er fair å trekke fram noen spesielt, for her gir mange mye, og noe av det som fikk størst applaus er at vi får humoristisk kveding og en flott gjennomført duett uten humorintensjon underveis. Slik viser russ 2017 at de behersker det meste. De har stått for heler prosessen, og manus selv, noe som det står respekt av. Mange av de mest sentrale i årets revy har hatt revy som fag og entreprenørskapsbedrift siden skolestarten i august, men de som ikke har hatt det deltar like helhjerta.

Russen har lagt sjela si i detta, og skolen håper også at de inspirerer til at det blir en ny revy neste skoleår. Det har ""ikke vært noen selvfølge, men at det er givende for de som deltar er det overhodet ingen tvil. om.
Revyen kunne nok hatt enda høyere poengtert humorfaktor uten at det hadde skadet, men russens spilleglede dekker over det på en utmerket måte, og det er en herlig gjeng på scenen som tar et løft i flokk. Og når det funker så bra, så blir det ingen grunn til å trekke noe i utførelsen.

På slutten vanket det blomster til gode hjelpere, musikerne, kinosjefen og Dullum Lydtjenester som tydeligvis har bidratt med mer enn det tekniske underveis, og så vanket det blomster fra Rjukan videregående skoles ledelse med takk for at de har gjennomført revyjobben helt fra planlegging til gjennomføring. Nok en gjeng som mer enn foreldrene er stolte av er i ferd med å bli uteksaminert etter 13 års skolegang i Tinn. Det er ikke vanskelig å bli glad i denne gjengen.

Og stemningen var da også høy bak sceneteppet etter forestillinga.
– Det er veldig spesielt å gjøre dette foran et publikum, nå som har vi øvd gang på gang uten noe respons fra publikum, og det var veldig gøy å høre responsen fra publikum, sier russepresident Anders Finnebråten Gjerald etter premiereshowet.
– Det er 10 av 10 det, sier Torjus Berg Kirkemoen, som synes det er deilig å være ferdig med premire starten.
– Det gikk gjort over når vi kom ut på scenen. Når vi er igang er det jo helt toppers, mener Anders.
– Og det er så deilig når publikum jubler og ler, og det er VELDIG motiverende, sier revysjef Lasse Liavik Lien.

– Ah så herlig å være ferdig. Det var utrooolig gøy, istemmer en gjeng blant jentene, tydelig svært fornøyde med vel gjennomført premiere.
– Nå blir det gøy og spille de neste forestillingene. Vi håper at folk kommer for å se oss, på torsdag eller en av de to forestillingene på lørdag. 

""
""

Linker:
Link til Billettsalg 
Tidligere sak om årets russerevy 

Arrangementsinfo:
Dags-Revyen – Russekullet 2017 sin Russerevy
Verdensteatret Rjukan Kino
Gjenværende forestillinger:
Torsdag 9. februar kl. 18.30
Lørdag 11. februar kl. 14.00
Lørdag 11. februar kl. 18.30
Link til Billettsalg 
Ikke nummererte seter, vær ute i god tid.
Kjøpte billetter refunderes ikke. 
Hvis du opplever problemer med kjøp på mobil/nettbrett prøv via PC: 
Kontakt oss på info@visitrjukan.com eller
tlf. 35 08 05 50 ved tekniske problemer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia