fbpx

De store filmene akkurat nå

Radio Rjukan27. desember 20223min
kampenomnarvik3

Men det skjer altså denne 1. juledag da «Folk og Røvere i Kardemomme by» og «Kampen om Narvik» har Norgespremiere.

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil. Det er selvfølgelig omkvedet i denne.

Thorbjørn Egners folkekjære fortelling om Kardemomme by i en splitter ny animasjonsfilm for hele familien. Møt de tre røverne, tante Sofie og politimester Bastian i denne energiske og fargesprakende filmen, og hør alle de kjente sangene i ny drakt.

Filmen er tillatt for alle uansett alder og er regissert av Rasmus A. Sivertsen, som står bak de tre siste Flåklypa-filmene, samt Knutsen og Ludvigsen og Kaptein Sabeltann. Altså den mest drevne animasjonsregissøren i Norge idag.

Den andre filmen er naturligvis den mye omtalte «Kampen om Narvik», delvis spilt inn på Rjukan. Den trenger neppe noen stor presentasjon nå, men nå er den endelig klar, etter to års utsettelser.

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia