fbpx

Rita Engedalen feirer Bluesfestivalen med ny låt

Radio Rjukan6. august 20214min
nytt foto Rita , Morten og Eskil

Så er bluesdronningen Rita Engedalen tilbake med ny låt, som slippes samtidig med at det er ny bluesfestival.
Låta «Colors In Rain» slippes fredag 6. august i forbindelse med Ritas konsert under årets Notodden Blues Festival.
Låta er en sterk blues/americana-låt som er ledsaget med en kontemporær og samfunnsaktuell tekst.
– Jeg har ønsket å sette fokus på viktige verdier i samfunnet og den utrykker at vi må ha mer toleranse og forståelse for hverandres kulturer. Colors In Rain roper etter håp og om rettferdighet. Den hedrer også noen av de afroamerikanske blueskvinnene som kjempet for friheten. Rita har i mange år hyllet kvinner i bluesen og det gjør hun også på denne sangen, forteller hun i intervju med radioen.

På sist verset hører man om Billie Holiday og sangen Strange Fruit. En av de sangene som har rørt Rita mest i livet. Strange fruit var i utgangspunktet et dikt om lynsjing av svarte som ble skrevet av Abel Meeropol.
«Jakten etter Billie, og hennes kamp om å kunne få lov til å synge denne sangen om menneskerettigheter, var
med på å koste henne livet.»
– De kvinnelige forkjemperne må ikke glemmes – Historiene og stemmene deres er for sterke til det, sier Rita, som gleder seg over at Notodden Bluesfestival er klar i korona-utgave.
– Det er jo fantastisk at festivalen er igang igjen, og jeg gleder meg til festival, sier Rita.

Hun har den siste tiden konsentrert seg om jobben på NIA, det viktige og populære prosjektet Damer I Blues, og låtskriving på fritida, men nå retter Rita fokuset mot solokarrieren og en nytt album i 2022.
Rita Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song». Hun har spilt inn seks album under eget navn og har en bemerkelsesverdig og prisvinnende karriere. Hun fikk Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006, og fikk Notodden Blues Festivals Bluespris i 2010. I 2010 ble
hun også beæret med Rolf Gamleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

«Colors in Rain» er skrevet og produsert av Rita Engedalen. Medvirkende på plata er, foruten Engedalen selv på sang og akustisk gitar, er Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) Eskil Aasland (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Margit Bakken (kor) og Runar Boyesen (kor). «Colors in Rain» er mikset av Bård Gunnar Moe og Morten Omlid. Mastering er gjort av Njål Frode Lie. «Colors in Rain» er spilt inn i Juke Joint Studio på Notodden.

– Hva sier du til at låta nå blir A-lista på lokalradioen framover?

– Det er jo utrolig hyggelig å høre. Det setter jeg stor pris på, avslutter Rita Engedalen før hun skal spille på Notodden Bluesfestival.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia