fbpx

Return ønskeartisten for rockfestivalpublikummet

Radio Rjukan4. februar 20174min
return_280f

– Return er et av tidenes største norske rockeband, og en av artisten vi har hatt mest ønsker om skal komme fra publikum sin side, så da er det er kjempekult at de nå er klare for Rjukan Rockfestival til sommeren, sier festivalgeneral Morten Engh.

Det er intet mindre enn ett av Norges mestselgende band på billettfronten de siste 35 åra som skal stå på scenen lørdag 10. juni. Bookingen innebærer at publikum kan vente seg hits og radioslagere på rekke og rad. Blant annet "Bye,  Bye Johnny", "Sing me a song", "Can you forgive me", "To the top" med mange flere, noen av dem tilbake til tida da "Ti i skuddet" herjet på NRK Radio.

– Return har legendestatus, og jeg tror denne bookingen vil falle i smak for folk i flere aldersgrupper. Ut ifra tilbakemeldingene jeg har fått, tror jeg mange gleder seg, sier Engh.

""Return er kjent som det beste som noengang har kommet fra fra Stange i Hedmark, og er blant favorittene når norske band skal bookes til sommerens mange festivaler i Norge. De som følger med på TV vil huske at vokalist Knut Erik Østgård leverte en uforglemmelig innsats i NRKs Stjernekamp. 

Return startet i 1980, og var hadde på 80- og 90-tallet en lang rekke singler i toppen av norske hitlister, og var blant de norske bandene som solgte best. I 1993 tok bandet en pause, men gjorde comeback i 2000.
Bandets musikkstil har gjennomgått minimal forandring gjennom nesten tre tiår; det har holdt fast ved den typiske 80-tallsrocken, med stort innslag av såkalte power ballads.
Besetningen består av Knut Erik Østgård (vokal og gitar), Steinar Hagen (gitar og koring), Tore Larsen (bass og koring) og Øyvind Håkonsen (trommer).I tillegg har Magnus Østvang bidratt på synthesizer og med koring live.

Bandet har ikke spilt på RjukanRock før, men har gjestet Rjukanhuset på en konsert kulturkontoret arrangerte for mange år siden.

Return joiner dermed rekka med artister som er klare for Rjukan Rockfestivals 18. utgave i juni, sammen med Vamp, TNT, Rotlaus, Tiebreaker, Tinn Floyd og Whitesnake-tributebandet Saints & Sinners.
– Men det er mer som kommer, og det er fremdeles artister som ikke er offentliggjort ennå, opplyser Engh til Radio Rjukan.

Linker: 
Billettsalg Rjukan rockfestival
Rjukan Rockfestival på facebook
RjukanRocks nettside

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia