fbpx

Oscar-favoritt på kino

Radio Rjukan13. januar 20242min
poortings

Filmen «Poor Things» som vant den prestisjetunge Gulløven på filmfestivalen i Venezia skal være en visuelt spektakulær og fengslende cinematisk opplevelse med et fantastisk skuespillerensemble.

«Poor Things» er en utrolig fortelling om utviklingen til den unge kvinnen Bella Baxter (glimrende spilt av Emma Stone) som er brakt tilbake til livet av den eksentriske og geniale vitenskapsmannen Dr. Godwin Baxter, som spilt av Willem Dafoe som bare for noen dager siden fikk sin stjerne på Hollywoods «Walk of fame».

Bella er ivrig etter å lære og utforske verden, og nysgjerrigheten hennes fører henne ut på en reise sammen med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en sleip og utsvevende advokat. Frigjort fra sosiale konstruksjoner og fordommer, navigerer Bella seg gjennom livet og står etter hvert støtt i sine verdier om likestilling og frihet.

Det er den alltid originale og kritikerroste greske filmskaperen Yorgos Lanthimos som står bak filmen som har fått anmelderne til å kaste yatsy i høy terningkast. Han har tatt verden med storm etter filmer som «Dogtooth», «Alper», «The Favourite» «The Lobster» og «The Killing of a Sacred Deer».

Filmen oppsummeres som en utrolig fortelling om kjærlighet, oppdagelse og vitenskapelig dristighet, ligger per nå med 8,5 i karakter på imdb etter 23.000 stemmer og har hentet flotte kritikker:

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia