fbpx

Ny utstilling med Rjukan-kunstner

Kyrre Dahl9. oktober 20202min
skulpturchristensen

Lørdag 17.10 åpner en ny utstilling i Sal 2 på Telemarksgalleriet som viser skulpturer av Kjell Grette Christensen, som vokste opp på Rjukan.

Utstillingen viser et utvalg mindre skulpturer og modeller fra Kjell Grette Christensens (1940-2020) atelier i Oslo. Inspirasjonen til utstillingen er hentet fra atelieret, og hovedsakelig en vegg med hyller fulle av arbeider.  Skulpturene viser en stor bredde innen materialer og uttrykk, og favnet kunstverk fra store deler av Christensens karriere.

Hans kunstneriske uttrykk betraktes som en videreføring av den sterke figurative tradisjon i norsk billedhugger-kunst som har røtter tilbake til mellomkrigstiden. Christensens romantiske temperament drev hans uttrykk i en barokk retning. Han lot seg gjerne inspirere av litteraturen og da alt fra gresk mytologi til populærkultur og tegneserier. Grette Christensen hadde sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole (1962–68) og Statens Kunstakademi under Per Palle Storm (1968–72). Han debuterte på Høstutstillingen i 1969.

Kjell Grette Christensen har utført en rekke skulpturer plassert ut i det offentlige rom som for eksempel skulptur av Stortingspresident Carl Joachim Hambro på Eidsvoldsplass i Oslo, “Vaskekona” i Rjukan sentrum og minnesmerket over Tungtvannsaksjonen på Vemork.

Skulpturen  Askeladden tar utgangspunkt i Kittelsens kjente og kjære motiv av Soria Moria slott. Grette Christensen ble  inspirert av naturen hjemme i Tinn når han lagde denne skulpturen i bronse. I utstillingen vil skulpturen møte Th. Kittelsens Askeladd i maleriet «Rjukanfossen» fra 1907.

Utstillingen åpner  i Telemarksgalleriet lørdag 17. Oktober kl.12.00!

Program for åpningen:

Avdelingsleder Helene Brekke ved Telemarksgalleriet ønsker velkommen.

Det blir tale Ida von Hanno Bast som er Kjell Grette Christensens datter.

Åpningstale ved Helge Songe  -Forfatter og musiker fra Rjukan.

På grunn av smittevern er det begrenset med billetter til utstillingsåpning.
Billetter må forhåndsbestilles her.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia