Selv uten Norad på lasset er Nattevandringa til gaustatoppen en suksess.
Det var over 4000 som dro til topps på lørdag, i fullmåne og flott vær.
– Vi kommer til å fortsette, men er på jakt etter sponsorer som vil bli med videre, nå som Norad er ute, sier Haukaas.
Den første nattevandringen i 2016 trakk rundt 5000 mennesker. I år stilte cirka 4000 opp for å gå sammen for FNs bærerkraftsmål. Arrangørene DNT og Gaustabanen er svært fornøyd etter at 4000 tok turen opp til Gaustatoppen for FNs bærekraftsmål.
Arrangementet ble vellykket på alle måter, og alle deltakerne har hatt det flott, og være tog fullmånen gjorde det til en ny fantastisk opplevelse for de som var tilstede. Det er ikke rapportert om uhell eller skader.
Daniel Kvammen og Amanda Tennfjord medvirkwet til den spesielle stemningen på toppen, heter det i en pressemelding fra arrangøren.
Daniel Kvammen har underfundige og fengende låter og trollbandt publikum under konserten. Amanda Tenfjord varmet opp for Kvammen og ble en vakker kontrast med sine nydelige låter.
Nattevandringen til Gaustatoppen har nådd 34 000 personer i sosiale medier. Norad mener én av fire nordmenn kjenner til nattevandringen.
– Dette gir en enorm markedsføringseffekt for Telemark, sier Steinar Bergsland og Caroline Laurhammer, reiselivssjefene i Visit Rjukan og Visit Telemark.
– Vi mener at konseptet vil gi oppmerksomhet og lyst til å besøke vårt flotte fylke.
Den 4,4 kilometer lange Gaustastien som går fra Stavsro til Gaustatoppen var igjen lyssatt med 17 lyspunkter, som er FNs bærekraftsmål. I tillegg hadde turgåerne på seg hodelykter som skapte en lyslenke som snodde seg vakkert opp langs turstien på Gaustatoppen.
På toppen ble de tent og slukket på kommando fra arrangøren. Det ble igjen magisk.
FN har utarbeidet 17 bærekraftsmål. I løpet av 15 år skal ekstrem fattigdom utryddes, sosiale ulikheter utjevnes og klimaendringene bremses. Og målene gjelder ikke bare for utviklingsland, men alle land, skriver arrangørene videre.- Dette fenger mange og bidrar til at flere blir oppmerksomme på målene og vi bidrar til å skape en bedre verden, sier Halvor Haukaas, daglig leder på Gaustabanen.
Han mener det er fin kobling mellom verdensarven og bærekraftighet.
– Det skal vi utnytte videre i utviklingen. jeg er ikke sikker på at vi skal produktutvikle så mye, men finn en form som ikke er så langt fra det vi har hatt, sier Haukaas.
Over 150 frivillige har bidratt for å bidra til et sikkert og trygt arrangement, og for at deltakerne skal få mat, råd og veiledning og hjelp underveis på turen. Årets arrangement ble også gjennomført med god logistikk så alle kom seg raskt frem og tilbake til Stavsro.
– Vi ser at det er en enorm interesse der ute og at det er noe som setter Telemark på kartet, avslutter Halvor Haukaas.