fbpx

Ny Monalia-single rett inn på A-lista

Radio Rjukan7. februar 20205min
1-monalia-pressebilde_foto-svein-petter-nilssen-fri-bruk_0ba0

Bandet til rjukangutten Terje Halmrast Monalia slapp full-lengderen «So Much Better» i april til strålende mottakelse, og allerede nå kommer fortsettelsen. Singelen «Somebody Else» slippes fredag 7. februar.
Nå går låta rett inn på A-lista på lokalradioen, noe som betyr 4-8 avspillinger per dag.

""Den følelsen. Når du våkner og innser at du har mistet deg selv. Du har glemt drømmene dine og hvordan du trodde du skulle leve livet ditt. Hvem er jeg? Hvorfor er jeg her? Hvordan kom jeg hit? Spørsmål de fleste har stilt seg selv. Monalia har laget musikk av det. Fengende, dansbar, mørk musikk.
– Når den du trodde du var, ikke samsvarer med den du er eller hva du gjør, så oppstår det kognitiv dissonans – en uoverensstemmelse mellom holdninger og handlinger, mellom følelse og virkelighet. Og den følelsen er forferdelig. Så låta handler om å finne tilbake til seg selv, den man vil være, forklarer vokalist Stine Helén Tunstrøm.

Som barn har vi alle ideer om hvordan livet skal bli, og vi tror at ingenting er umulig. Etter hvert som vi vokser opp tar realismen over, og drømmene må ofte vike for realitetene. Vi lar oss distrahere av uviktige ting og lar oss skremme av de lave oddsene for å lykkes. Monalia vil vekke den lille drømmeren som finnes i oss alle. Fordi det alltid er bedre å prøve og feile, enn å se tilbake på livet og angre på at man aldri turte.
– Teksten er inspirert av en tid i livet der jeg satt fast i trygghet og komfort, både karrieremessig og personlig. Jeg hadde glemt at jeg flyttet fra Tromsø for å få flere muligheter, og etter ti år innså jeg at jeg faktisk ikke hadde benyttet meg av de mange mulighetene hovedstaden har å by på. Det var på tide å gjøre noe før livet gikk meg forbi, forteller Tunstrøm åpenhjertig.

I «Somebody Else» har Monalia byttet ut slidegitaren med synther, og kombinert soft vokal og flytende harmonier med drivende gitarer. Det melankolske møter håpet, slik at musikken blir litt som den magiske skumringstimen, der mørket møter lyset.
– Opprinnelig var dette en låt som vi først hadde tenkt å ha med på albumet vi slapp våren 2019, men vi følte at denne låten fortjente å være en singel, derfor la vi den til side for senere. Det skulle vise seg å ikke være så dumt, for da vi gikk tilbake i studio i fjor høst var vi smekkfulle av ny inspirasjon, og klare for å prøve nye ting, forteller gitarist Svein Petter Nilsen.

– Vi føler at denne prosessen har gjort det mulig for oss å ta soundet fra albumet et skritt videre, og vi har dermed fått utnyttet låtens fulle potensiale, avslutter vokalist og gitarist Terje Halmrast.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia