fbpx

Norske premierer på Rjukan Kino

Radio Rjukan20. februar 20185min
norskebyggeklosser_4d93

""Los Bando har fått sin porsjon med omtale, siden filmen ikke fikk noen form for økonomisk
støtte, men ender opp med å bli tatt ut til filmfestivalen i Berlin. I denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet.

Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (spilt av kjekkasen Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større, så spørs det om de vil rekke frem i tide.
Filmen er fylt av kjente norske skuespillere som, sammen med debutantene får til en sjelden norsk feelgood road movie som har hentet 4 og 5 på terningen fra kritikerne de siste dagene. En film som passer for de som liker humoren i Børning-filmene.

Trailer: (Saken fortsetter under videoen.)

Særlig ventes det storinnrykk på den nye tagningen på Norske byggeklosser, og endel billetter til denne premieren er bestilt allerede. 
Den nye filmen er ikke en remake, men en helt ny tagning på samme konsept. Der Rolv Wesenlund gjorde åtte roller som umulige bygningsarbeidere der stakkars Bjørn Sand og Thea Stabell satte standarden for satire over norsk byggesaksbyråkrati i 1972, gjør Atle Antonsen det samme over 11 roller, mens det er Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen som må takle spetakkelet. Idéen er den samme, men det er en moderne tagning på problemstillingen i regi av Arild Frølich, som har hatt suksess med komedier som Grand Hotel, Fatso, Pitbullterje og Doktor Proktor-filmene.

Den nye Norske Byggeklosser er bygget på sanne historier som oppstår når den lille mann stanger hodet mot systemet som er lagt opp for å tjene mest mulig penger og samtidig sørge for at alle byggesaksregler og normer skal følges. Det er gjort et poeng av at også den nye våtromsnormen får sitt pass påskrevet i filmen, og det er ikke utenkelig at det er noe kunnskap å hente også, for den som går med en husbygger i magen. Antonsen gestalter også «sorteringsnazien» Otis, en mann som bruker makta han har på gjenbruksstasjonen for alt den er verdt. Det er Arild Frølich og Atle Antonsen selv som står bak manus,  og det burde borge for at ting blir tatt på kornet.  

Trailer: (Saken fortsetter under videoen.)

Du kan bestille billetter til begge på nett, og Norske Byggeklosser er også en film du får til halv pris som Kinoklubb.no-medlem.

Linker:
Billettlink til Norske Byggeklosser
Rjukan kino
Rjukan kino på facebook

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia