fbpx

Norsk grøsser til terningkast 6

Radio Rjukan17. februar 20233min
marerittet3

«Ikke alle mareritt er over når du våkner» er taglinen til den nye norske grøsseren «Marerittet» med 15 års aldergrense som ifølge anmelderen til Kinomagasinet, Jon Smeland Olsen, som skriver:

«Marerittet» er en intens filmopplevelse som garantert får deg til å tenke to ganger før du legger hodet ned på puta for å få skjønnhetssøvnen.

De to 25-åringene og kjæresteparet Mona (Eili Harboe) og Robby (Herman Tømmeraas) flytter inn i en ny leilighet som er litt av et oppussingsprosjekt. Robby har full jobb og mye av oppussingen faller derfor på Mona. Dette fører til lange dager med lite søvn. men det er ikke hele grunnen.

Mona sliter med sterke mareritt som gjør hverdagen vanskelig. Disse marerittene skal vise seg å ha stor innvirkning på forholdet på mer enn et plan. Det hjelper heller ikke at en kjent skikkelse er en gjenganger i Monas mareritt.

Marerittet er regissert av førstegangs-regissør Kjersti Helen Rasmussen. Hun er langt ifra en nykommer i bransjen. Som manusforfatter har hun stått bak flere norske filmer deriblant Villmark 2 (2015) og Tunnelen (2019) som begge er regissert av Pål Øie.

«Filmen sentrale handling bæres av et skuespiller-trekløver. Man har Eili Harboe (Thelma) og Herman Tømmeraas (Skam) i hovedrollene som kjæresteparet og Dennis Storhøi i rollen som Aksel, en lege med søvnforstyrrelser som spesialitet. Han er den rolige motvekten til alt kaoset som foregår i resten i filmen og man føler seg i det minste litt tryggere i hans hender selv om ting nødvendigvis ikke skulle gå helt etter planen.

Marerittet er på mange måter ganske lik filmer man har sett tidligere og minner om en blanding mellom The Babadook (2014) og Rosemary’s Baby (1968). Det som gjør filmen så effektiv er måten den er skrudd sammen på. Alle elementene samspiller sømløst til enhver tid.» Skriver anmelderen

Filmen beskrives som en av de mest lydavhengige filmene på lenge. Noe ulmer i lydbildet gjennom hele filmens spilletid, pg det er virkelig en film man må se på det store lerretet med Dolby Atmos-lyd, ifølge anmelderen i Kinomagasinet.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia