fbpx

Norges Oscar-kandidat går på kino nå

Radio Rjukan12. september 20174min
thelma4_ba9f

Joachim Triers siste film har slått an så det suser blant kritikere og filmfolk, og har tatt over rekorden for den norske ""film som er solgt til kinovisning i flest land.

Filmen fra Tiers hånd – mannen som tydeligvis ikke kan gjøre noe feil når han lager film (etter sine tre første filmer Reprise, Oslo 31. august og ikke minst Louder than bombs), har fått god mottakelse med 5'ere og 6'ere på terningen, og ligger i skrivende stud på 7,8 av 10 på verdens største  filmnettsted imdb.

Kinosjef Endre Solhjem Knudsen tror at han kommer til å sette opp filmen noen ganger til, etter at det nå er klart at den er valgt ut som Norges kandidat til Oscar-kategorien beste utenlandske film, men har ikke avgjort ennå.
Skal du være sikker, så får du se den tirsdag kveld.
""– Filmen har vært brukbart besøkt, men ikke på langt nær så mange som burde ha sett har fått den med seg, og det spørs om jeg kommer til å sette den opp noen flere forestillinger. 

Mange har nok etter omtalene oppfattet det som om filmen er en overnaturlig thriller med grøsserelementer, og at det ikke er noe for dem. 
Man bør nok heller se på den som en psykologisk thriller som kan tolkes på flere måter, og at den ikke bør holde de som liker en god film unna kinosalen.

Thelma handler om en ung kvinne som flytter fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo. Her treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør anerkjenne, samtidig som hun får uforklarlige anfall. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem – og en dag forsvinner Anja sporløst…

Her er traileren til filmen som foreløpig er satt opp siste gang klokka 20 tirsdag 26. september.


.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia