fbpx

Normann regisser Nicolas Cage i hans beste rolle

Radio Rjukan29. januar 20243min
dreamscenario

Kinosjefen gleder seg, går hardt ut i sosiale medier og tilbyr for første gang norgespremiere på babykino timer før det blir originalforestilling på kvelden på Nicolas Cage nye film «Dream Scenario» i regi av norske Kristoffer Borgli som fikk stor suksess med sin forrige film «Syk pike» i 2022.

Dream Scenario er en mørk komedie om en svært ordinær mann, en lærer som oppnår kjendisstatus når han merkelig nok begynner å dukke opp i folks drømmer. Nicolas Cage spiller universitetslæreren Paul, hvis liv endrer seg dramatisk fra den ene dagen til den andre. Plutselig er han i alles drømmer, på alles lepper og i alles feed. Men når de nattlige opptredenene hans tar en marerittaktig vending er det vanskelig å navigere den nyvunne stjernestatusen.

Dream Scenario er produsert av det etterhvert svært anerkjente kvalitetsproduksjonsselskapet A24 og skrevet og regissert av norske Kristoffer Borgli som er den seneste norske regissøren som debuterer i USA, med denne filmen som ifølge Nicolas Cage kanskje er hans beste rolle noensinne. Det sier jo ikke lite fra en Oscar-vinner, og han er da også nominert til Golden Globe som beste skuespiller for rollen.

Filmen har fått svært god mottagelse både på festivaler og bant anmelder både i utlandet og Norge. Norske anmeldere triller yatsy i terningkast fem, og filmen har imponerende 7,4 på imdb, og hele 91% på rottentomatoes. BBC mener at Cage er «on peak form» og The New York Times skriver at filmen er en «wonderfully weird comedy».

  • P3 Filmpolitiet: «Nicolas Cage leverer en kul og energisk prestasjon i toppklasse» (Terningkast 5)
  • FilmMagasinet: «En absolutt perle som bør sees av alle filmelskere» (5 av 6 stjerner)
  • Filmpolitiet: «Morsom, satirisk og underfundig. … med et overskudd av rampete kreativitet!» (Terningkast 5)
  • iTrømsø «Svart komedie med en original historie» (Terningkast 5)
  • Kinomagasinet «Festlig og fantastisk» (Terningkast 5)
  • Framtida «Nicolas Cage gjer ei strålande rolle» (Terningkast 5)

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia