fbpx

Mer av Den største forbrytelsen

Radio Rjukan5. januar 20213min
denstosteforbrytelsen

Den største forbrytelsen passerte i helga 50.000 besøkende på kino i Norge på tross av at kinoene er stengt i de største norske byene. Krigsfilmen som handler om hva som skjedde da norske jøder ble deportert til Auschwitz med båt og tog for å bli ført rett inn i gasskamrene har gått på Rjukan kino siden premieredagen 25. desember, og har fått flotte kritikker av norske anmeldere. Filmen ligger i skrivende stund på på 8,1 på verdens viktigste filmnettsted imdb som tyder på at publikum også er sterkt grepet av filmen, som tar for seg miljøet rundt familien Braude som havnet midt i deportasjonen.
Nå har kinosjef Robert Jenbergsen satt opp flere forestillinger av filmen.
– Det har gått jevnt med den hittil, men det r mer å gå på, men folk må belage seg på å se den denne uka, eller neste, sier Jenbergsen, som får holde kinoen åpen med de korona-tiltakene de har nå.

Oj, en ordentlig god norsk storfilm!
VG’s anmelder Morten Ståle Nilsen lot seg overraske av filmens kvalitet da han skrev ovenstående overskrift.
«Dette er noe såpass sjeldent som en norsk «storfilm» som griper skikkelig tak i deg. Den er gripende, vellaget og viktig», mener anmelderen som triller terningen til terningkast 5.
«En film for historiebøkene» utbasunere Dagsavisen, mener filmen skårer å alle punkter og gir terningkast 6.
«Med «Den største forbrytelsen» har vi fått en sober og solid spillefilm om jødeforfølgelsene i Norge, med skuespill som gjør inntrykk.» Skriver Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad. Terning 4.
«Filmen feller en nådeløs og hardtslående dom over nordmenn under krigen. Den største forbrytelsen er en medrivende film om ofrene for jødeforfølgelse i Norge. Med få unntak ribbes nordmenn for all ære.» Skriver Aftenpostens Ingrid Åbergsfjord. Terning 5.

Den største forbrytelsen er godt spilt, har imponerende tidsbilde og cgi, og er verdt å få med seg. Filmen er satt opp denne og enste uke på Rjukan Kino. her er litt mer fakta om det som skjedde denne dagen i 1942.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia