fbpx

Magisk bursdagskonsert med Bugge Wesseltoft for fullsatt storesal

Radio Rjukan13. april 20175min
buggewesseltoft-2_7c95

""Pianisten og komponisten Jens Christian Bugge Wesseltoft, kjent som Bugge Wesseltoft, holdt en magisk konsert i storesalen på Rjukanhuset onsdag kveld.
På Rjukanhusets egen stolthet Bösendorfer-flygelet, som selvfølgelig var vinsjet opp fra scenegulvet for anledningen, trillet han frem et variert materiale med egne låter, og egne komposisjoner. I tillegg fikk vi en liten smule Grieg, og til avslutning fantastiske versjoner av Blowing in the wind (Dylan) og Bridge of troubled water (Simon & Garfunkel).
Dert ble en meget vakker liten jazzkonsert som ifølge applausen å dømme gikk rett i hjertet på de mange tilhørerne.

– Dette blir en solokonsert med noen kjente Jazzsanger og materiale fra en plate som kommer ut neste år med mine ""tolkninger av kjente sanger, fortalte Bugge selv på starten av konserten, der han presenterte sin favoritt-tante Brit, som hadde ønsket å dele denne konserten med publikum i Tinn uten honorar. 
– Tante Brit er uten tvil en favoritt-tante, og fantastisk person i mitt liv, sa Bugge Wesseltoft.
Hun hadde ønsket at dette skal være et arrangement som skal være tilgjengelig for alle musikkglade personer i kommunen.

Og dem var det tydeligvis mange av, sannsynligvis bortimot 300, for det var stuv fullt i Rjukanhusets storesal. Så fullt at folk satt i trappa, og Bugge selv måtte sette seg på gulvet når han skulle høre på sin sønns nummer.

Konserten ble arrangert dagen før det blir 70-årsfeiring av Brit Wesseltoft, som var strålende fornøyd med oppslutningen.
Og det var bare noen få av dem som var nylig ankomne bursdagsgjester, og noen av de sist ankomne var familiemedlemmer som måtte ta storesalstrappa til hjelp.
– Så utrolig hyggelig at så mange kom, sa hun, og overrakte en rose til det hun med selvfølgelig dipolmati kalte "den eldste av sine favorittnevøer".

""En liten overraskelse var det også underveis at Bugges sønn Fridtjof Wesseltoft (t.h.) ble invitert på scenen for å fremføre et nummer.
– Det blir jo som å hoppe etter Wirkola det her, sa han. 
– Og når Wirkola er faren din! Men er det bursdagsfeiring, så er det bursdagsfeiring, sa Fridtjof, og fremførte et nummer som fikk enda større applaus en det som til da var blitt faren til del.

Fridtjof hadde ifølge faren fått mye skryt i forbindelse med en konsert i fjor, der en utenlandsk journalist skrev at Fridtjof "apparently was son of a local jazz legend".

Begge de to kommentarene falt i svært godt jord hos publikum som lo og klappet om hverandre. Applausen satt forøvrig løst i salen allerede fra starten av konserten.

Konserten ble arrangert i samarbeid med Tinn kommunes kulturkontor, som ble takket for stor velvillighet etter konserten, som ble bok en uforglemmelig opplevelse i den historiske Rjukanhusets storesal.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia