fbpx

Linnea Dale slipper ny single

Radio Rjukan17. september 20186min
linneradale2018_4982

Det er gått fire år siden Linnea Dale fra Tinn Austbygd slapp sitt siste album, og singelen "Favourite mistake" følger det som var i alle fall en stor lokal radiohit, "High hopes", som Linnea nådde opp til 2. plass i Melodi Grand prix med i 2014. Albumet som kom samme år, "Good goodbyes" var hennes andre, etter "Lemoyne street" som kom i 2012.

Seinhøstes er hun ute med Wait for the morning, og andresingelen som var ute fredag varsler mer av det Vgs anmelder likte på førstesingelen:

Singelen får terningkast 6 i VG

""VG-anmelder, som triller terningkast 6, skriver følgende:
"Talentet har vært klinkende klart siden hun deltok på «Idol» som 16-åring. To år senere, i 2009, scoret Linnea Dale to påfølgende topplasseringer på VG-lista med Donkeyboy.
Men siden sjokoladestrupen fra Telemark la ut på soloreisen har hun slitt med å lande uttrykket, noe begge hennes soloplater speiler. Der mange artister mister det kunstneriske drivet så fort uviktige ting som familieliv kommer i veien, virker det imidlertid som at 27-åringens ekteskap med Thomas Aslaksen har gjort undere for hennes søken etter sound.

På første smakebit fra hennes kommende plate får hun nemlig hjelp av både svoger (Jonas Alaska) og svigerband (Sigurd Thomassen og Even Ormestad fra Pow Pow). Sammen har de laget en ulmende og magisk poplåt som ikke forsøker å være som andre poplåter.

Det finnes nesten for mange sangere her til lands som dyrker den luftige og svevende vokalen, men arrangementet rundt sitter sjeldent så godt som på downtempo-perlen «Favourite Mistake». Spesielt refrenget forløses med gåsehudfremkallende skjønnhet når Dales «I can’t help myself» slår ekko i skallen.

Hennes tangenter og Thomassens gitar drypper nydelig om hverandre og holdes i sjakk av Ormestads balansegang mellom konsis dub og drømmebass. Det hele innkapsles av trommeguru Martin Horntvedts snertne punch. De distanserte tammene og den nære skarpen over en kantete trommemaskin utvider rommet i denne solstekende og inspirerte drømmen av en låt.

En tidvis prosaisk tekst i verset er lett å tilgi, for «Favourite Mistake» er først og fremst en sanselig opplevelse, med svevende lyrikk om de øyeblikkene der kroppens vilje er sterkere enn sinnets. Den bedårende popmelodien møter en hjemsøkt stemning, som et avkom av ABBA og Broadcast.
Med et fade out-parti på førti sekunder, har låten et problem med å gi slipp på lytteren. Men det går heldigvis begge veier – kroppen trygler nemlig om å sette den på repeat."
Les hele anmeldelsen her

Linnea Dale var godt etablert som lokal favoritt før hun som 16-åring stilte opp i Idol, der hun nådde en 7. plass i finalen. Deretter ble hun plukket opp som vokalist for Donkeyboy på deres første single, "Ambitions" som gikk helt i taket som tidenes mest solgte single i Norge – en rekord som fortsatt står. Hun deltok også på flere låter på deres debutalbum, og deres andresingle "Sometimes" ble også en gigsantsuksess. På det meste hadde Donkeyboy fire singler inne på Norges offisielle salgsliste.
Etter den suksessen valgte Linnea å satse på en solokarriere, og er bosatt i Oslo.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia