fbpx

Kvinnedagen markeres med besøk av kvinnesaksforkjemper Torild Skard

Radio Rjukan21. februar 20174min
torild-skard_5832

Den 8. mars kommer den profilerte forsker, forfatter og kvinnesaksforkjemper Torild Skard turen til Rjukan for å presentere den siste boka si: "Maktens kvinner". En bok som er et resultat av flere års forskning.
Det er Rjukan bibliotek som arrangerer møtet på den internasjonale kvinnedagen, som, blir en kombinasjon av bokkveld og kvinnedagsmarkering.

– Vi er veldig glad for at Torild Skard tar turen til biblioteket. Hun er en pionér innen arbeidet med å fremme kvinners og barns rettigheter. Ja, jeg vil si at det er en begivenhet at vi får denne engasjerte dama på besøk, sier Sanja Pasovic ved Rjukan Bibliotek.
– Vi inviterer alle, ikke minst menn, til å møte og høre på henne i biblioteket, og etter tre kvarters foredrag, håper vi mange vil stille henne spørsmål, sier Pasovic.

Torild Skard har rukket å bli 80 år, men er fortsatt  svært aktiv i sitt engasjement for kvinner.
Hun er utdannet psykolog og var profilert stortingsrepresentant for Sosialistisk Valgforbund (som seinere ble SV) fra 1973 til 77. Hun var Norges første kvinnelige lagtingspresident og hun har vært direktør i UNESCO. Da Skard var regiondirektør i FNś barnefond Unicef bodde hun fire år i Vest-Afrika. Som første kvinne i en lang rekke stillinger og verv, nasjonalt og internasjonalt, har hun markert seg som en sterk og engasjert forkjemper for kvinners og barns rettigheter.

Det er først og fremst temaer fra den aktuelle boka "Maktens kvinner" som hun vil snakke om. I denne boka tar hun for seg alle kvinnelige statslederne i FNs medlemsland etter 2. verdenskrig. Her forsøker hun å besvare spørsmål som: Hvilke forhold har spilt inn når de gikk til topps? Hva fikk de kvinnelige lederne gjort? Fungerte de i hovedsak som mennene de var omgitt av, eller gjorde de noe som forandret forholdene for kvinner i samfunnet?
Merkel og May
Hun kommer til å ta for seg ledere som Indira Gandhi, Gro H. Brundtland, Agneta Merkel og Theresa May.

Da boka ble lansert sa Skard.
– Kvinner møter ofte motstridende forventninger og tvetydighet; de skal være sterke, men samtidig milde; de skal rydde opp uten å være for hardhendte. De blir kritisert for utseendet sitt, eller får merkelapper som «jernkvinner», sa Skard til Aftenposten.

Arrangementsinfo:
Kvinner og makt – Markering av Kvinnedagen
Torild Skard til Rjukan 8. mars klokka 18 – Rjukan Biblioteks lesesal.
Gratis adgang

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia