fbpx

Kulturskolen feiret 50-årsjubileum

Radio Rjukan20. november 20175min
kulturskolejubileum-1_d31b

""Tinn Kulturskoles 50-årsjubileum ble feiret med en kjempefest, med kaker, pølsefest og et stort show med brask og bram i Rjukanhuset lørdag. Tinn Kulturskole er 50-åring og festforestillingen i Rjukanhusets storesal ble en begivenghet av de sjeldne. 

– Dert ble kjem,pemoro, og et godt show takket være regien ved Alexandra Migala og god bistand fra Kamerina Kulturverksteds Knut Nyheim.
Migala har vært regissør og sydd sammen showet, mens Nyheim har sørget for prosjekteringa, Jostein Dullum stod for lyd og Arild Gustavsén lys.
Det ble en hel forestilling istedet for mange små innslag, der det hele tida skjedde noe på scena mens man rigget til neste avdeling. Ella Zcimarzceck, Liwia Sosinska og Mathias Bugge Danielsen holdt showet gående underveis.
""– Vannvittig flott gjennomført, sier Heisholt, som tror dette vil være med å rekruttere til kulturskolen framover.
Alle som er med får dessuten en T-skjorte med "Tinn Kulturskole 50 år" på, forteller Heisholt.

Showet i Rjukanhuset startet med et fellesstykke. En musikklek som er et slags introtilbud ved musikkskolen, der alle de yngste fremførte en Musikk til frokost-sang. Deretter spilte Marie Sando og Oliver Paju Vinteren av Vivaldi, før vi fikk et firhendig stykke med Oliver Paju og Haavard Kristoffer Dam-Nielsen. Det er av Diabelli og heter oversatt fra islandsk "Liv og røre". Deretter fulgte en tarantella spilt av Mumbi Dalen, før tekno-gruppa på kulturskolen var på scenen med egenlaget groove som Coptelia Alvefoss danset til.
""Deretter var det Tinndølan, både de store, de mellomste og ikke minst de små. Så fikk Trym og Heming Valebjørg podiet, som tidligere kulturskoleelever.

Så var det klart for søstrene Astri og Vilje Lurås som har spilt sammen veldig lenge, og er ditto samspilte og flinke, før man fikk et fellesnummer mellom kveerene fra Tinndølan og Astri og Vilje. Deretter var en stor gruppe på scenen fra det som kalles Kort-kurs, noe som er en 6-ukers kulturskole, der mange deltok med å synge Tønes-låta "Har du fyr".
Avslutningen var et kaosorkester, der alle spilte på det de hadde. Varaordfører Sanja Pasovic holdt på en kort tale ""på slutten, før det var pølsefest og stor jubileumskake som virkelig fikk bein og gå på.

– Det var kjempegøy. Det hadde ikke vært plass til flere. Og det gikk rett og slett over all forventning. Jeg har aldri sett noen i kulturskolen levere noe slikt rett og slett i én sammenheng, så det var utrolig bra. Jeg  har ikke kommet helt ned ennå, sier kulturskolerektor Hege Heisholt.

God bistand

Fotos: Hanne Heisholt

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia