fbpx

Kulturprisen til Evy Eilertsen

Radio Rjukan10. november 20185min
kulturprisen2018-1_86dd

Kulturprisen ble tildelt Evy Eilertsen av ordfører Bjørn Sverre Birkeland og kultursjef Marit Kvitne lørdag, da hun holdt kurs i Atrå samfunnshus.
Det var naturlig å dele ut prisen under ette av Evy sine mange bunadskurs.  

""Og Evy ble naturligvis tatt helt på senga, og mistet munn og mæle da delegasjonen troppet opp med media på slep.
– Nå veit jeg ikke hva jeg skal si, sa Evy, og først når Radio Rjukanbegynte å intervju henne om bunad, kom hun til hektene igjen.

I juryens begrunnelse for Tinn kommunes kulturpris 2018, som ble lest av ordfører og kultursjef, står det:  

– Årets kulturprisvinner har gjennom en årrekke vært en betydningsfull bidragsyter i å bevare Tinnbunaden, både ved at hun selv har sydd bunader og ved å holde kurs i rosesaum og montering i over 40 år.  

Prisvinner blir også lagt merke til utenfor Tinns grenser. Det er ikke første utmerkelsen hun har mottatt i år.  Hun fikk også 1. plass på Dyrsku'n tidligere i høst, for sin rosesaum til Tinn-bunaden, broderier som er utført på frihånd og på et særs høgt teknisk nivå. For dette fikk hun Norges Husflidslag sin diplom for godt håndverk.  

Takket være prisvinner er det mange som syr, broderer, monterer og lærer om drakttradisjon i Tinn. Hun er en verdig kulturprisvinner og hennes kunnskap og engasjement representerer et særs viktig arbeid i bevaring og videreformidling av Tinn`s lokale håndverks- og husflidstradisjoner til yngre generasjoner. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele Tinn kommunes kulturpris 2018 til Evy Eilertsen.

Tinn kommunes Kulturpris ble opprettet i 1980 og har siden blitt delt ut til grupper eller enkeltpersoner som har gjort en innsats utover det vanlige innenfor det utvidede kulturbegrepet. I år kom det inn 8 forslag på gode kandidater til årets kulturpris.  Kultur- og oppvekstutvalget er jury og har vurdert kandidatene etter følgende retningslinjer:  

1. Prisen kan tildeles nåværende og tidligere aktive kunstnere, utøvere og formidlere som er fra, eller bor i Tinn kommune eller har sitt virke i Tinn kommune. Prisen kan også tildeles en gruppe personer der et samarbeid om den kulturinnsatsen som begrunner tildelingen gjør dette naturlig. 

2. Prisen er en hederspris til mottakeren for verdifull kunstnerisk eller idrettslige prestasjoner, eller for lang og framstående innsats som har gjort seg særlig fortjent til en slik honnør, ved en aktiv og engasjert deltakelse innenfor det kulturelle området i Tinn.  

Kulturprisen består av en bronsestatue ”Liten Ida” laget av billedhugger Kjell Grette Christensen og et kunstdiplom laget av kunstneren Liv Solberg Andersen.  

Tidligere kulturprisvinnere: 
Gunnar Dahle, Anne Marie Aarstad, Hølje Dahle, Halvor Holte, Helge Dahl, Rjukan IL, Reidar Hole, Gunnar Odd Hagen, Nils Haukaas, Arne Olesrud, Tore Bystrøm, Per Pynten, Jon Haukaas, Margit Tollefsjord, Olav Øyaland, Bernhard Brennemoe, Bjørn Myhre, Gro & Hølje Brekka, Rallar’n, Johan Fjeldhøy, Franco Bartelli, Elisabeth Spockeli, Ole Jon Tveito, Sigmund Holte, Doris Ek, Cirkus Sibylla, Per Berntsen, Hans Ragnar Valebjørg, Arne Hagen,Unni Boksasp, Budeiene Barbro Stordalen, Nanfrid Røysland og Ingebjørg Håvardsrud, damekoret Agitato, Kamerina kulturverksted og Bjørn Iversen. 

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia