fbpx

Kulturminnedager starter med Birkeland-forestilling lørdag

Radio Rjukan7. september 20172min
birkeland-teater-4_b063

""Bildet er fra forestilling som Grenland Friteater har laget i samarbeid med Norsk Industriarbeidermuseum har satt opp stykket i anledning Birkeland-jubileet, og det markerer nå starten på Kulturminnedagene lørdag.

Det er klokka 19 på Rjukan Kino i Rjukanhuset du kan se "Alt for vitenskapen" som imponerte elever ved videregående skole tidligere i vår. Bildet ble tatt under den siste forestillingen som i våres ble holdt på Rjukanhuset.
Nå er det en ny mulighet til å få med seg dett imponerende stykket som garantert forteller mer enn du visste om Birkeland.

Publikum tas her med livet til den geniale Kristian Birkeland, gjennom en reise fra en fjelltopp i Finnmark der nordlyset er tema, via Universitetet i Oslo og en fabrikkhall på Notodden før det slutter med hans død i ørkenen i Egypt.

Underveis dras publikum med i handlingene og får være tett på Birkelands banebrytende eksperimenter som til slutt gjorde industri-eventyret Norsk Hydro mulig – og nå også verdensarvstatusen til Rjukan, Notodden og Vinje.

Dette er historien om den geniale forsker Birkeland.

– Grenland Friteater har med sin forestilling «Alt for vitenskapen» kommet med et fantastisk bidrag til fortellingen om Industriarven Rjukan-Notodden, mener verdensarvkoordinator Øystein Haugan ifølge RA.

Det er i år 150 år siden Kristian Birkeland ble født, og 100 år siden han døde.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia