fbpx

Knives Out får kjempekritikker

Radio Rjukan7. desember 20193min
knives_out_ko_d10_04517_r_rgb_7896

Den suksessfulle krimforfatteren Harlan Throbey (Christopher Plummer) blir funnet død i sitt herskapshus rett etter feiringen av sin 85-årsdag, og den eksentriske detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) er av diffuse årsaker hyret som etterforsker. Detektiven finner at Harlans familie er sterkt dysfunksjonell. Ja det er også forholdene til hans trofaste stab av tjenere. Detektiven må manøvrere på en stram line mellom sannheter, løgner og blindspor for å avdekke sannheten bak Harlans brå død. Vi møter et stjernespekket skuespiller-ensemble som ved siden av Christopher Plummer og Daniel Craig teller Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford og Jaeden Martell.

Det er fullt mulig at Rian Johnson, som også er den neste Star Wars-regissøren, her har laget sin beste film, for filmen får kjemperespons både fra kritikere og kinopublikum. Han debiterte med ovasjoner i den lille uavhengige ungdomsfilmen Brick, før han fikk et voldsomt gjennombrudd med sci-fi-thrilleren Looper. Deretter ble han satt på jobben med The Last Jedi. Men nå har han altså tatt en helt annen sjanger fatt, både som manusforfatter og regissør. Og det med hell, for filmen fikk et A+ ut fra premieresalene i USA sist helg, beste oppnåelige karakter, og kritikerne har uten unntak trillet terning 5 og 6 for filmen. 97% fresh på Rotten Tomatoes sier også sitt.

* Dagbladet: Gøy å se på. Filmen er modellert som et overdådig hvem-er-morderen-mysterium i beste Agatha Christie-tradisjon, men føles frisk og oppdatert, en pastisj og en kjærlighetserklæring til sjangeren på samme tid. (5/6)
* P3 Filmpolitiet: Et 99% vellykket mordmysterium! Filmen tilhører en sjanger som kan virke både velbrukt og utdatert, men den er så godt gjennomført at det er en fryd å følge den krokete og innholdsrike veien mot løsningen. 5/6
* Dagsavisen: "Knives Out"fungerer glimrende på alle plan, og er uten sidestykke årets mest underholdende mordmysterium. (5/6)
* VG: "Knives Out" er frydefull, vittig underholdning. To timer og ti minutter som fyker forbi. (5/6)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia