fbpx

Kjerringsveiven blir igjen velsignet av godvær lørdag

Radio Rjukan29. august 20176min
tlauluten__dsf4650_print-300dpi_9dd7

Alt er klart til en hei dundrende ny Kjerringsveivfest, som jo på Rjukan og i Tinn er høstens vakreste eventyr. I år for 19. gang, og damene bak er klare til å ta imot innrykket, godt hjulpet av endel menn. For bak en vellykket Kjerringsveiv står også en gjeng med dugnadister, der halvparten er menn!

Godt over 1.000 var påmeldt tidligere i uka, og tradisjonelt kommer de fleste til de siste dagene, når de ser at været blir bra. Og det gjør det. De ter duket for nok en super turmarsj med mye attåt. 

""– Den 12 km lange løypa går fra Rjukan Fjellstue og ender i mål på Gvepseborg. Hele veien fra start til mål har damene fantastiske Gaustatoppen som utsikt.

Gaustatoppen har i år blitt kåret til fjellet med Norges vakreste utsikt av Norstat for Norad som hadde nattevandring i helga som var. Det er spektakulær utsikt fra toppen og der den ruver 1883 meter over havet er den også like flott å se på på avstand i løypa, sier Gyry-Anne Hardem i styret.

– I løypa i år vil det som alltid være underholdning og overraskelser. Vårt berømte Våeråi Spa&Helse med bålpanner, såpe og baderinger har utvidet med en avdeling – fotbad.
Fotbadet finner du i målområdet på Gvepseborg. Her vil det være baljer med varmt vann, havsalt og oljer med valgfri duft. Perfekt etter en fin langtur i fjellet, hvor kanskje føttene er litt slitne, sier Hardem.

I målområdet er det levende musikk av trubadur John Bruaas. Det er også salg av mat, drikke og Kjerringsveiv-produkter.

– På Rjukantorg står torgkjerringene med bodene fylt av spennende produkter som f.eks. salsa, bær, strikka plagg, sølvsmykker, garn osv. I år som i fjor er Tinn Reu tilstede og selger produkter fra kvinner i Guatemala. Inntektene fra Tinn Reu går i ar til skolestipend for videregående skole i Guatemala.

Kjerringsveiven fortsetter også med å gi 10 kroner for hver deltaker til kvinnene i Guatemala, forteller Hardem.

– Dette bidrar til noe som er viktig for Kjerringsveiven; Kvinner hjelper kvinner. Torget er åpent fra 12-18. 
Det vil også her være salg av mat og drikke. Trubadur Odd Landstad med flere sørger for god stemning og levende musikk, sier Hardem, som også opplyser at Rjukan Handels- og Serviceforening holder sine butikker oppe til klokken 18 denne lørdagen.

– Vi håper alle jenter og damer vil gå Kjerringsveiven; ta med deg familie og venner, skap nye minner og ha det gøy i flott norsk natur uten tidtaking.

I år som i fjor, og alle år, er det forbudt for mannfolk. 

Transport med buss foregår fra rutebilstasjonen, og det er satt opp busser fra Austbygde, Gaustablikk og Åmot i Vinje. Det begynner klokka 07.30, men de fleste begynner å gå fram mot klokka 10, mens den siste bussen går klokka 11.

Iløpet av fredagen strømmer damene til høstens vakreste eventyr i Tinn. Det er fjerde marsjen i den nye løypa, og i år blir det i god-vær! 

Linker:
www.kjerringsveiven.no  
Kjerringsveiven på facebook
 

Fotos: Tove Lauluten / Kjerringsveiven

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia