fbpx

Jo Nesbø selv med Snømannen-rolle

Radio Rjukan27. april 20164min
jo-nesboe-fikk-rivertonklubbens-aerespris_851d

Multikunstner Jo Nesbø er ikke bare kjent som forfatter, men også låtskriver, musuiker, artist og kunstner. I 2017 debuterer han også som filmskuespiller i Hollywood-produiksjonen "The Snowman". 
I hollywoodfilmen «Snømannen», som får premiere 13. oktober neste år, dukker han opp i en scene, sammen med hovedrolleinnehaveren Michael Fassbender. Rollen skal han ha fått noe tilfeldig, da han besøkte filmsettet i Oslo i februar, skriver VG.

– Jeg spiller mot Michael Fassbender i en rolle hvor jeg har fått utdelt en pitbull-lignende hund, som jeg sto og holdt, sier Nesbø til VG, men legger til at han befinner seg «sannsynligvis helt ute i kanten av bildet, bak en dør», i kanskje tre sekunder.

– Det var utrolig mye venting for å kunne spille inn de tre sekundene. Jeg og denne hunden, som jeg tror var en pitbullterrier, rakk å utvikle et nært og godt forhold i løpet av dagen, forteller han.

«Snømannen» er nå ferdig innspilt, og i postproduksjon etter å ha gjort opptak i Oslo, i Bergen og på Rjukan. Nesbø er en av hele 1700 statister som har vært i sving under innspillingen. 

Nesbø er ikke den eneste forfatteren som har gjort såkalte cameo-opptredener i filmatiseringer av egne bøker. Observante tv-seere fikk kanskje med seg John le Carré som restaurantgjest i miniserien «The Night Manager», som gikk på TV 2 i påsken. Han dukker også opp i filmen «Tinker, tailor, soldier, spy». Stephen King har vært statist i mange av sine filmer, mens John Irving spilte wrestler i filmen «The World According to Garp». Hunter S. Thompson dukker opp på en nattklubb i «Frykt og avsky i Las Vegas», mens Irvine Welsh spiller en mer «ordentlig» rolle som dopdealeren Mikey Forrester i «Trainspotting»., skriver Dagbladet i sakens anledning.

Linker:
Mer i VG
Mer om saken hos Dagbladet 

Tags:
#TheSnowman #Snømannen @Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia