fbpx

Island tema for Skumringstimen

Radio Rjukan21. november 20183min
img_1455_79c3

Leder i Foreningen Norden i Tinn Sirkka Eriksen ønsket velkommen til en kveld med fokus på Island i forbindelse med at landet feirer 100 år siden de fikk den første selvstendighetsavtalen med Danmark.
Det ble innledet av at Sten Bjarne Furø viste en historisk kortfilm om Island, og Øystein Reidar Eriksen fortalte litt om bakgrunnen for Islands historie. Det ble også tid til å vise en imponerende reklamefilm som viste stort og smått av hva turistlandet Island kan tilby.

Som en del av Nordisk bibliotek-uke blir det årlig opplesning og i år var skumringstimen i Tinn altså kombinert med islandsjubiléet. Torild Kristiansen Bye leste så i dempet belysning flere kapitler fra den islandske forfatteren Einar Már Guðmundssons roman "Islandske konger", mens de fremmøtte kunne nyte opplesningen. Gudmundsson vant forøvrig Nordisk råds litteraturpris i 1995 for romanen "Universets engler".
– Det handler ikke om konger og kongesagaer, men er fortellingen om slekten Knudsen fra det lille fiskeværet Tangavik som rommer hele verden i et lite sted. I Tangavik møtes sorg med glede, død med liv, frykt med mot. I baugen står en Knudsen og byen myldrer av legendariske fyllebøtter, slagbrødre, mesterfiskere, skipsredere, lurendreiere og matematikkgenier. Deres fortelling er fortellingen om Island – men det er også fortellingen om livet, fortalte Bye, før hun begynte å lese.

Kvelden ble avsluttet med loddtrekning på et par reisehåndbøker om Island, og en foreløpig invitasjon om å bli med på Norden-foreningens julegrøtgilde i desember, som skal nærmere annonseres i RA.
– Da er alle velkomne hjem til oss for å kose seg med Norden-grøt, fortalte Sirkka Eriksen før hun takket for fremmøtet.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia