fbpx

Inviterte flyktninger med pilegrimsvandring over Haukelifjell

Radio Rjukan6. juli 20173min
pilegrinmsvandring-roldal2017-1_09f2

""FNs internasjonale dag for mennesker på flukt var 20. juni og dagen etter var flyktninger invitert med på en kort pilegrimsvandringstur over Haukelifjell til Røldal. Kirken i Tinn og Vest-Telemark valgte å markere denne dagen med en slik vandring, som kan bli gjentatt.

Det var på invitassjon fra prostidiakon Eilev Erikstein og soknediakonen i Tinn, Silje Sjøtveit, at asylsøkere skulle få vandre i solidaritet med mennesker på flukt.
Underveis var det invitert til å "få en smak av høyfjellet på Dyrskar og det å komme ned ned i den grønne Austmannalia.

Prost Asgeir Sele og kirkeverge Leif Kåre Mangen var også med på vandringen.

– Det ble en flott dag over Haukelifjell mot Røldal kirke i sol, regn, vind og kulde. Fine kontraster som også gjenspeiler det mennesker på flukt opplever daglig, forteller Silje Sjøtveit til Radio Rjukan.

""– Det var godt å få varme kalde hender på en varm kopp kaffe og med grønnsakssuppe underveis. Det er også fint å kjenne på at vi mennesker må stå tett sammen for å holde varmen. Det er underordnet hva vi tror på, om vi er kristne, ikke troende eller muslimer, sier Sjøtveit.

– Eilev minnet oss om hvor like vi mennesker er uavhengig av kultur og hvor vi kommer fra. Vi har alle et håp for fremtiden og vi søker trygghet. Denne dagen ble fin på så mange måter. Ser ikke bort fra at dette samarbeidet kan skje igjen, sier Sjøtveit.
Talla frå FN forteller at 63 millioner mennesker er på flukt. De fleste i nærmiljø og naboland.

Se flere bilder i galleriet nedenfor.

Fotos: Kirken i Tinn

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia