fbpx

Ingen loppemarked for Lions i år

Radio Rjukan21. mai 20204min
loppemarked_e309

Lions loppemarked, som er det største loppemarkedet i Tinn, skulle gått av stabelen 15.-16. august og er den aktiviteten som gir den lokale lionsklubben mest inntekter som klubben kan bevilge til gode formål. Nå er det avlyst som følge av korona-pandemien.
– Styret har tatt beslutning om at årets loppemarked blir avlyst. Vi skal til enhver tid følge FHI-retningslinjer og anbefalinger. Vi klarer ikke å gjennomføre 1 meters avstand, og inne i ballonghallen vil det bli for trang mellom bord og hyller til at vi kan klare å holde det sikkert og for den saks skyld desinfisert. Vi klarer heller ikke å gjennomføre innsamling av lopper og rigging på en forsvarlig måte innenfor gjeldende regler, sier klubbpresident Thor Einar Holmgard.
– Lions kan ikke arrangere noe hvor vi risikerer å spre viruset, så dette en kjedelig men enkel beslutning. Vi håpet i det lengste at det skulle kunne være mulig, men helsa er det viktigste vi har, sier Holmgard.

– Innsamlede midler er hele grunnlaget for våre bevilgninger. Derfor er denne avlysningen ekstra leit. Det medfører et inntektstap for klubben på ca 50% i forhold til et normalår eller sagt på en annen måte: Mellom kr 100 – 150 000 i tapte inntekter og dermed samme beløp i reduserte bevilgninger i 2020 og 2021. Vi vil allikevel forsøke å hjelpe like mange, men da med lavere beløp til den enkelte som søker, sier Holmgard.
– I år blir det altså ikke noen måte for Lions å sørge for godt gjenbruk i Tinn?
– Nei, det er også et annet kjedelig aspekt. Dette medfører at miljøet også er en taper i dette. Vi pleier å si at loppemarkedet ikke bare er et kinderegg av gode effekter, men mer enn det. Vi har sørget for gjenbruk og at noen får tak i gode ting for en rimelig penge. Vi pleier også å hjelpe eldre med å rydde ut av leiligheter og hus når noen flytter på sykehjem eller i mindre leilighet eller med å rydde dødsbo. Det kan vi heller ikke gjøre nå. I tillegg til at vi bevilger til gode formål i lokalsamfunnet er det en bonus at loppemarkedet er en god sosial aktivitet som engasjerer alle i klubben, frivillige venner av klubben og befolkningen. Alt det forsvinner i år, men vi håper å komme sterkere tilbake i 2021, sier Holmgard.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia