fbpx

Hør historielagslederen lese lokalhistorie

Radio Rjukan29. mai 20213min
torild-bye

Torild Bye Kristiansen ukentlig ha lokalhistorisk opplesning fra Rjukan Historielags egne Rjukanjournalen i Radio Rjukan, som også tilbys som podcast gjennom RA.
Torill har lest inn flere episoder allerede, og syns det er veldig ålreit kunne gi noe ut til medlemmer og lokalhistorieinteresserte i koronatida.
– Idéen kom fordi jeg liker høytlesning, og samtidig har vi innsett at det ikke blir møtevirksomhet i historielaget nå i vår heller, selv om vi hadde gledet oss til å presentere spennende historiske foredrag på møter og også på vårt årsmøte. Men nå er årsmøtet vårt, som i fjor, utsatt til høsten, i påvente av at korona-restriksjonene skal lettes før vi kommer så langt, sier Torild Kristiansen Bye som leder historielaget.

Derfor tok jeg kontakt med Radio Rjukan som tente på idéen, og via samarbeidet med RA vil det bli både radioprogram og podcast som legges ut på RA, så kan man høre det når det passer den som vil høre, sier Bye, som gledet seg over podcastene som RA hadde med tidligere ordførere for noen måneder siden, og som fortsatt ligger tilgjengelige som podcast på Spotify og RA’s nettsider.
– Jeg har valgt å lese inn stykker fra Rjukan Historielags årsskrift Rjukanjournalen, som er kommet med tre utgaver. Der er det mye artig lokalhistorie som vil glede mange å høre, håper vi, sier Bye, og nevner at det blir både lokal idrett, arbeidsliv, dagligliv i Sing Sing og mye mye annet.
Til nå er det lest inn 10 episoder, men det kan bli flere.
– Hvis folk synes det er ålreit, så kan det gjerne bli flere. Det er jo hyggelig å kunne tilby noe selv om vi i historielaget ikke kan arrangere noen samlinger eller foredrag. Vi kommer heller sterkere tilbake når korona-pandemien letter, sier Bye.

Sendingene går onsdag klokka 21.15, med reprise torsdag kl 19 og lørdag kl. 12.
Samtidig kan du fra neste uke høre programmene som podcast i RA.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia