fbpx

Historien om Mummitrollets mamma på kino

Radio Rjukan26. mai 20213min
tove-film2

De fleste har et forhold til Mummitrollet, og nå kan du få med deg den spennende fortellingen om Mummitrollets skaper Tove Jansson. Filmen, som var Finlands offisielle Oscar-bidrag. Filmen har fått flotte kritikker, som et svært vellykket portrett. «Et svært vellykket portrett av en person som går sine egne veier. En åpenbaring for alle.» mente for eksempel Dagsavisen, som har trillet terningkast fem.
Vi går til Helsinki, 1945. Krigen er over og kunstneren Tove Jansson er fylt med en følelse av frihet både i kunsten og i det sosiale livet. Moderne kunst, ville fester og et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen: hennes ukonvensjonelle liv og forskjellige politiske meninger setter Tove på spissen med hennes strenge billedhuggers idealer. Toves lengsel etter frihet blir testet når hun møter teatersjef Vivica Bandler. Hennes kjærlighet til Vivica er elektrisk og altomfattende, men Tove begynner å innse at kjærligheten hun virkelig lengter etter, må besvares.

Mens hun sliter med privatlivet sitt, tar hennes kreative innsats henne i en uventet retning. Hun drømmer om å bli en berømt kunstner, men sideprosjektet som begynte som en melankolsk og fremtredende historie i et bomberom begynner å ta mer og mer av og leve sitt eget liv. Inspirert av sitt eget liv og forhold skaper hun den fortryllede verdenen til Mummitrollet, og når historiene spres over hele verden, gir de berømmelse og rikdom til skaperen sin. I bøker, skuespill og daglige tegneserier i den internasjonale avisen Evening News skapes historier som fremdeles gjør folk lykkelige over hele verden i dag. Når Tove begynner å finne sin kunstneriske identitet, må hun også lære å finne seg selv. Hennes kjærlighet til Vivica er et hinder for hennes sanne frihet, og bare ved å bryte med Vivica kan hun bli virkelig fri. Tove er et engasjerende drama om en ikonisk kunstners kreative energi og hennes turbulente jakt på identitet, begjær og frihet.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia