fbpx

Herlig første rockfestivaldag

Radio Rjukan13. juni 20156min
aagealeksandersen_5878

Et variert og godt sammensatt program sørget for nok en herlig fest da den første dagen i den 16. utgaven av Rjukan Rockfestival gikk av stabelen i deilig, nesten skyfritt vær i Tveitoparken. Fredag den 12. juni 2015 vil gå inn i historien som nok en musikalsk suksess. Vi har ikke fått noen publikumstall, men det er grunn til å tro at tallet er brukbart i forhold til økonomien, og at festivallredelsen er fornøyd med hvordan det hele forløp.

""Etter en morsom åpning med Terry Lee Lewis og Rock Engh Roll, der gutta kopierte et arenarevyinnslag 30 år etter og dro en Neil Young-låt, fikk vi norske ubestridt beste rapper-par Jaa9 & OnklP på scenen med et show som gledet de fremmøtte, og spesielt de yngste. De drevne rapperne hadde nok en gasng killer timing i framføringa med sin spsiell estil der de slipper hverandre til i vokalen, og publikum fikk låtene de var kommet for å høre. Det ble party med både Partysvenske og Jens Weissflog, mens publikum på oppfordring fra scenen svarte på spørsmpl om fra som om alt fra om dse husket Lillehammer-OL til om de hadde det bra. Det hadde de, uten tvil.

Deretter var Åge Aleksandersen og hans 11-mannsband klart til å innta scenen med en lang ønskekonsert av Åge-låter fra hele hans karriere. Svært mange var kommet for å høre dem tilogmed en gjeng fra eldres hus med anstand i pleiere.
""Flere av dem var på sin første rap-konsert like i forkant, men når Lys og Varme og Fire pils og en pizza kom var gjenkjensgleden stor.
Åge levete varene til de grader, og publikum, som riktignok ikke stod så tett vi er vant til foran scenen, men spredte seg på det store området, fikk også lettet litt på dansefoten. Åge var veldig fornøyd, og takket rjukanpublikummet med den fine turnéstarten.

Kvelden ble avsluttet med en gnistrende utgaved av boogie-rockerne Backstreet Girls som leverte varene til de grader, med Bjørn Müller tålmodig ventende i kulissene mens en fantastisk Petter Baarlie leverte det ene steintøffe riffet etter det andre.
Også her kom hitene som perler på en snor, men litt skuffelse var det over at låte Hangover in Hamburg aldri kom i settet.
""
En perfekt sammensatt første dag danner opptakten til at Jam Rakta, Bergtatt, The Rainmakers og Seigmen skal gjøre at dag nummer to kommer i havn som en suksessfestival.
Det er ikke noe å lure på. Hvis du ikke har skaffet deg billett, får du dem i døra hele lørdagskvelden. Om det er noe å lure på? Nei, kom deg på festival. Hver ehneste festivalgjenger vidrar til et nødvendig overskudd for festivalen for kommende år.

Nok en gang er rapportene at det har foregått problemfritt underveis. Politiet har ikke rapportert om noen episoder, og ting forløp som, det skulle. Mange hadde forhåndskjøpt billett, og måtte køe, noe som snudde situasjonen på hodet i forholdet til tidligere festivaler, der de som hadde forhåndskjøpt slapp kø, mens de som skulle betale billetter måtte køe. Årsaken er at festivalen har tredoblet forhåndssalget i år sammenlignet med tidligere år.

""Åge Aleksandersen ble tildelt årets Rockpris, noe som var en populær avgjørelse.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia