fbpx

Hektisk pakking av Raga-samler

Radio Rjukan14. november 20158min
ragahyllest-2_bfd5

– Jeg har vært på Rjukan før jeg og hatt det supert med TV-opptak, og jeg har jo registrert at det er uforholdsmessig mange av disse boksene som skal ut til adresser på Rjukan. Det er nok takket være Joakim Landstad og Blakk, for jeg veit jo at Raga Rockers bare har spilt på Rjukan én gang – på Rjukan Rockfestival. Nå får festivalen kjenne sin besøkelsestid og booke dem inn igjen. Jeg tror nemlig Raga får med seg Mikael Krohn på nok et comeback, sier Christer Falck til Radio Rjukan.

Falck, som for platekjøpere på 80-tallet på Aker's Mic på Brygge var kjendis lenge før han havnet på TV, har etterhvert fått veldig sans for Rjukan. Det er nemlig en solid dugnadsgjeng som stiller opp for å hjelpe Falck med å få pakket ferdig CD- og LP-bokser, etter at en flere dager forsinket forsendelse med vinyl fra Frankrilke er kommet til Rjukan fire dager for seint. Kjørt av en estisk trailersjåfør som først ankom CD-fabrikken på Rjukan i natt. Opprinnelig plan var pakking på onsdag, så ble det fredag, og så lørdag – men nå pågår altså endelig pakkinga for fullt.
– Det er utrolig at så mange stiller opp. Det er fantastisk, og jeg er imponert over Rjukan, og ikke minst Jokke som har dratt med familie, slekt, venner og bekjente for å få dette til. Onsdag er lanseringskonserten på Rockefeller, der Joakim Landstad og Blakk fra Rjukan skal kjøre et sett på 15 låter. Konserten har vært utsolgt lenge i forbindelse med crowdfunding-salget av skiva, men de siste dagene er det blitt lagt ut noen ekstrabilletter. Mye Rjukanfolk skal dit også på onsdag.

""Falcks opphold på Rjukan blir lenger enn planlagt, og igår kveld fikk Falck overvære en av Blakks øvinger.
Radio Rjukan møtte opp for å se "Raga-fabrikken" i aksjon, og her går det unna. Her pakkes det ferdig med posten utsendelseslapper, slik at alle pakkene blir levert til Posten i etasjen under. Det går unna, men det er pall på pall med CD- og LP-bokser.
– Pakka inneholder tributer av hver eneste låt Raga har gitt ut på skive, over 12 album, der alt er i kronologisk rekkefølge. Det er et helt vannvittig prosjekt som bare har vokst og vokst, sier Falck til Radio Rjukan.

Det begynte med at Thomas Robsahm sa til meg at det er utrolig at Michael Krohn ikke har vunnet mer heder og ære, og ikke en gang mottatt noen priser eller Spellemenn, og vi ble enige om å få til en tributeskive. Så blei 10 låter til 20, og 20 ble til 50.
– Hugo Alvarstein var tidlig tydelig på at vi måtte utvide konseptet. Han sa at Motorspycho, Blakk og DumDum Boys måtte være med. Og det var først da jeg blei oppmerksom på Blakk, sier Falck.
– Da jeg spilte "teppe" for Michel (Krohn) trodde han at han hørte på seg sjøl, og lurte på hvor han hadde gjort innspillinga, for han huska det ikke, sier Falck, som har sørget for at Blakk åpner en av skivene med den låta.
– Men alle norske band som hørte om det ville være med, og så ble 50 til 100 låter, og da kunne vi like godt ta med alle 137 låtene bandet har gitt ut på 12 skiver. så blei det kronologisk, og enda har jeg over 50 band som er lei seg over at de ikke fikk blitt med, sier Falck.

– Og underveis har det bare ballet på seg med tekstforfattere og tegneserier. Alle ville bidra. Det tok helt av, og dette er den ultimate hyllest for et av de viktigste banda i norsk rock, sier Falck, som gleder seg over at det hele er blitt et stort overskuddsprosjekt.
""Restopplaget av CD og LP vil bli lagt ut for salg i platebutikker, men det er ikke mye som er til overs.
De som bestilte på forhånd har sågar fått sitt navn nevnt i boksen med takk for forhåndsbestillingen sin.

CD-versjonen med innhold med tilogmed Michael Krohn-frimerke og individuelt nummerete bokser vises her til høyre,
– Det må jo være verdensrekord i samler detta?

– Ja, det har vi sjekka opp. Vi fant ut at det største som er gjort tidligere var en en Prince-samling med 87 artister, sier Falck, og skjønner umiddelbart at vi også veit at han stod bak også den samlinga, som Norges uttalt største Prince-fan.
– Ja det er nok verdensrekord. det er den ultimate samleren, så vi har jobba med å gjøre det unikt.
du kan tro jeg var både spent og nervøs da jeg åpna den, for å sjekke at alt var iorden. At det ikke var trykkfeil, og feil i CD-trykken og slike ting, men alt er 100%.
Det ser vannvittig bra ut, sier Falck, som er en lykkelig mann, selv om dette har tatt tid.
– Ja, dette har vært en utrolig jobb og et utrolig artig prosjekt men med all den velviljen og alle de som har stilt opp, så har det vært vannvittig gøy!
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia