fbpx

Heftig Børning 3 – livat på førpremiere

Radio Rjukan12. oktober 20204min
børning3 (2)

– Strålende! Det er endelig skikkelig godfølelse igjen, og selv om jeg ikke kan fylle opp salen pga. korona, så føler jeg jo at dette er bra for kinoen, og nå får vi øke med ytterligere 20 plasser i salen, sier Jenbergsen. Det er ikke så dumt for blodtrimma kino-opplevelse.

Han hadde innbudt Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb til å komme med biler utenfor Rjukanhuset, og de møtte opp i imponerende antall til tross for at det var en regnfull dag. Rjukan Kino hadde fått lov å sette opp to forestillinger som førpremiere, og begge ble utsolgt. Neste mulighet er ordinær premiere onsdag, og i skrivende stund er det enn ikke halvsolgt sal, så de som vil ha med seg den tredje filmen i det som nå er Norges mest suksessfulle film-franchise, kan bare kjøpe billett på kinoens nettside. Ska du møte opp i døra bør du nok vente til seinere forstillinger, og dem blir det nok mange av i ukene som kommer.
Det var nemlig åpenbart at publikum storkoste seg underveis i visningene. Stemningen var god og latteren satt løst. Filmen holder et den lover, nemlig å underholde med god humor og bil i sentrum.
– Børningfilmene, ja bilfilmer generelt, går bra på Rjukan kino. Den forrige Børning-filmen ble nr. 3 på kinoen i 2016, bare slått av Snekker Andersen og Julenissen og Kongens nei i 2016. Over 15% av Tinns befolkning så den da på kino, forteller kinosjefen.

Det var mye latter i salen underveis. Filmen foregår på veien, der vår antihelt Roy skal gifte seg, men han har en konkurrent i Robyn. Den som kommer først til mål får dama. Og trøbbelet er tøysetrøbbel som oljeskruer i bånnpanna som ikke er tilskrudd og simringer som slurrer til i dysa, og politi på feil sted til rett tid for å lage bil-moro. Børning er en slags kombo av Olsenbanden og Canonball Run-filmene fra 70- og 80-tallet. det er nesten så man venter av Burt Reymonds skal dukke opp i den neste.
Ja så banalt er det, og det blir ganske vilt underveis fra Trollstigen gjennom Sverige til bilsportbanen Nürbungring i Tyskland. Med all slags kjøretøy, tyske fartsdumper (Porscher) i veien og med politiet på slep, og med et og annet lik i lasten. Joda politimann Mørk er også med, om enn i karantene, og Nybakken i Otto Jespersens figur lever i beste velgående. Han har en enda større rolle enn før, takket være en cameo av Wenche Myhre som sporty nok spiller seg selv og låter som «Das rote gummiboot» og mer til. Helt vilt, men det funker på grunn av godstemning, småplatt lun humor og gode gags. Ikke all CGI er 100%, og klimaks kunne nok vært enda større, men alt i alt er Børning 3 en publikumsvinner som klarer å fornye seg tilstrekkelig til at folk hopper på biltoget.
– Dette var gøy! Teit men gøy va bilfolkets egen dom før de tok med egne doninger hjem i regnværet. Nå skal bilene i vinterlagring, for på fjellet var det i timene før kommet 20 centimeter snø.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia