fbpx

Gratis filmplakater på kinodagen

Radio Rjukan4. november 20169min
kinoplakaterbred_99ac

""– Vi deler ut gratis kinoplakater på Den store kinodagen. Anders Kolstad og Vilde Zcimarzceck har i lang tid vært i full gang med å gjøre klar Rjukanhusets storesal med alt som skal deles ut som gratis givaways på kinoens store festdag, forteller Rjukans kinos sjef Endre Solhjem Knutsen. 

Det ser ut som et kaos, men de skal nok få det unna. Det er årevis med samling av unike kinoplakater som er samlet opp gjrennomen åreeke, som nå deles ut. Når man ser bildet er det logisk at kinoen ikke langer kan lagre dem.

Det er en unik samling som nå legges gratis ut for interesserte. Film fra mange år på kino, storfilmer, og mer sjeldne plakater, i uante mengder.

Knutsen er imponert over samlingen som er blitt til, lenge før hans tid i stolen.
– Her kan alle som vil komme å plukke de filmplakatene de har lyst på fra klokka 09.30 på lørdag, en halv time før første forestilling lørdag, og utover dagen. Vi har hundrevis av plakater fra alle slags filmer flere år tilbake i tid. Dette blir gøy!

Den store kinodagen er kinoens festdag over hele Norge, med halv pris på billettene.

Og i år tjuvsterter det faktisk en time før lørdagen starter!

– Jeg håper mange tar turen på kino imellom slagene på Littertaurfestivalen, sier Knutsen, som forteller at festivalen avlusttes på Rjukan kino med forfatterbesøk og visning av filmen "Pyromanen".

""

 

– Sett av lørdag 5. november til årets store festdag på kino. Se film for halv pris hele dagen. Det blir mange morsomme arrangementer og mye gøy på kinoen denne dagen, lover primus for Rjukan Kino, Endre Solhjem Knudsen. Det er litt av en meny som står på denne lørdagen, som tjuvstareter allerede klokka 23 på fredag.

– Vi starter den store kinodagen allerede fredag kl. 23.00 med nattvisning av Doctor Strange og den nye store skrekkfilmen Don't Breathe, som har fått flotte kritrikken, sier Knutsen.

– I tillegg deler vi ut en gratis brus og litt gratis godteri til alle som kommer for å se disse to filmene. Det koster bare 100 kroner for begge filmene, og jeg lover det blir skikkelig skummelt på Don't Breathe, som starter klokka 01.20 natt til lørdag. Det har aldri skjedd før, at kinoen har starta en film så seint på natta, så det bør bli en skrekkelig festaften for de unge. Doctor Strange settes også opp igjen klokka 13.45, for den som synes det blir for seint klokka 23 fredag.

Klokka 16 blir det Rjukan-premiere på skifilmen Supervention 2, som er oppfølgeren til sensasjonen som tok kino-Norge med storm. Vannvittig ski- og snøbrettkjøring i spektakulær natur.

Rosinen i pølsa er at man i år samarbeider vi med Rjukan biblioteket og den nye Rjukan Litteraturfestival. Klokka 19 ""kan du møte forfatteren bak boka som er blitt filmen Pyromanen, forfatter Gaute Heivoll.
Han er på besøk til kinoen for en samtale med Marit Borkenhagen om sotrselger-boka "Før jeg brenner ned" og om filmatiseringen som kom i år i regi av Erik Skjoldbjærg, som voi husker fra storfilmene Nokas, Pionér og Insomnia.
– Etter samtalen viser vi da filmen Pyromanen som ble lansert til stor jubel for både publikum filmkritikerne. Det er en skikkelig sterk og intens kinoopplevelse, og malerisk vakker filmet, med glimrende skuespill, ikke minst av Liv Bernoft Osa, som spiller moren.

– Det blir også mulig å tjuvstarte litt med den gode julestemning når vi inviterer til førpremiere på Snekker Andersen og Julenissen, som egentlig har kinopremiere uka etter. Det er langfilmversjonen avc Alf Prøysens klassiske juleeventyr. Og med det så starter også juleforberedelsene på Rjukan Kino, forteller Knutsen.

– Ellers blir det et spennende kinoprogram med filmer for "alle og en hver". Følg med på facebook.com/RjukanKino og rjukankino.no. Hele programmet lanseres omtrent en uke før. 

Klokka 10 er det film for de minste. Dreamworksfilmen Trolls er første film ut på selve Kinodagen, og tillatt for alle.

– Vi gleder oss til å se deg på Den store kinodagen, og husk at alle billetter er til halv pris, sier Knutsen, som håper folk går mann av huse på kino på lørdag.

Linker:
Den Store Kinodagens facebookevent
Rjukan Kinos nettside
Rjukan Kinos facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia