fbpx

Gleder seg til kveldens bokbad

Radio Rjukan4. november 20159min
espen-torgersen_581f

– Jeg kjenner hverken Aasne Linnestå, Ole-Petter Arneberg eller bokbader Anne Spånem ved annet enn navn, men gleder meg veldig, sier atrågutten Espen Selmer-Torgersen til Radio Rjukan.
Han bor nå i Oslo, og har jobbet både som journalist, bladfyk og fagpressemann, i tillegg til at han begynte sin karriere som journalist i RA og Radio Rjukan. Nå skal han flere med lignende bakgrunn.
– Jeg er jo født på Rjukan, så du får kalle meg rjukangutt også, befaler Espen, som forteller at han har nyheter å komme med om sitt forfatterskap i kveld.
– Det vil jeg ikke si noe om før på bokbadet, men jeg har et nytt prosjekt på gang, forteller Tinn-forfatteren, som om få dager er ute med en novelle i samlingen "Julegaven" som kommer ut på Quintano forlag nå før jul.
– Den er klar fra trykken 26. november, og vil bli lagt ut for salg her lokalt en rekke steder, forteller Selmer-Torgersen.

""– Jeg kjenner hverken Aasne Linnestå, Ole-Petter Arneberg eller bokbader Anne Spånem ved annet enn navn, men gleder meg veldig! Jeg må vel innrømme at jeg ikke har lest noe av dem heller, men det skal jeg få gjort noe med!
Jeg aner imidlertid ikke hva vi blir konfrontert med på bokbadet, men gleder meg uansett, forteller han.

Biblioteket har invitert forfatter de tre lokale forfatterne Aasne Linnestå, Ole-Petter Arneberg, Espen Selmer-Torgesen sammen med Cathrine Nilssen fra Aschehoug forlag og Marit Borkenhagen festivalsjef ""for Norsk Litteraturfestival.
Bokbader er Anne Spånem, kommunasjonsrådgiver ved Fylkesmannen i Telemark, tidligere journalist som også tidligere har hatt bokkveld på Rjukan Bibliotek.
Ole-Petter Arneberg har også bakgrunn som kreativ medartbeider i Radio Rjukan, og har med den lille tekstsamlingha "Mepåno" hatt en av de mest populære bøkene på Rjukan vgs de siste årene, der han treffer en nerve blant dagens elever.
Aasne Linnestå er den mest etablerte av forfatterne, med en etterhvert veldig anerkjent bibliografi bak seg. Hun har også tidligere vært med på Rjukan Biblioteks bokkveld.

""Men både Cathrine Nilsen og Marit Borkenhagen er også fra Rjukan, og har litt av den samme bakgrunnen.
Nilsen er markedsansvarlig i forlaget, med spersielt ansvar fgopr barne- og ungdomslitteratur, ""mens Marit Borkenhagen er festivalsjef for Litteraturfestivalen på Lillehammer, og har vært informasjonssjef i Bokklubben, og har bakgrunn som litteraturviter, bokanmelder og redaktør. Hun har også hatt ansvaret for arrangementer som Bokbadet og Bokfest i Operaen.

Bokbader Anne Spånem vil naturligvis ikke røpe for mye, men lover det blir interessant og hyggelig.
– Det blir veldig spennende! Jeg skal snakke litt om felles bakgrunn, og det å tørre å gå egne veier og by på seg selv, sier Spånem.
– Hvorfor velger man å bli forfatter. Betyr det noe kreativt, og gjør det noe med fantasien å komme fra Rjukan? Alle disse jobber med litteratur som ikke er på allfarvei, og håper å få diskutert litt om det å gå en smal vei uten å ha en stor fanbase i utgangspunktet, sier Spånem.

""– Det krever jo litt å bli forfatter og lykkes med det, sier Spånem, som røper at hun også har hatt en forfatter i magen.
Jeg har jo vært journalist, og skrevet masse kommentarer og artikler, og blir jo satt ut litt når noen plutselig ikke vil ha det jeg skriver. En forfatter er jo vant til å bli refusert ofte, og i hvert fall før man lykkes. Jeg vet om forfatteres om blir refusert fem ganger før de får noe utgitt, sier Spånem.

Spånem gleder seg også stort til kveldens møte med forfatterne og forlagsfolka, og til å bokbade dem.
– Nå hører jeg Sanja Pasovic på biblioteket har sagt at det blir litt Skavlan-stil på kvelden, men da håper jeg heller at vi kan si det blir Anne Lindmo-stil, ler Spånem, som røper at hun ikke helt digger måter Skavlan behandler sine intervjuobjekter på.
– Mitt bidrag blir å gjøre det interessant. Aasne er en gammel venn av meg, så jeg vet jo litt om hva hun er opptatt av, men det blir spennende å høre hva de andre har å si, og alle har vel en og annen overraskelse å by på, tror Spånem, som forteller at kvelden blir todelt.

– Det blir en pause, og to ulike deler, men jeg håper det blir god oppslutning selv om det er fredag, sier Spånem som sitter i styret i Litterturhuset i skien, og som etter sin journalistkarriere nå jobber med kommunikasjon hos Fylkesmannen.

Kveldens bokbad inneholder både presentasjon av forfatternes prosjekter, og rom for opplesning fra deres utgivelser og samtale om det å være forfatter med tinn-bakgrunn.

Det er også første gang biblioteket inviterer til vinservering i forbindelse med en bokkveld, og som vanlig er dette et gratis arrangement.

Arrangementsfakta:
Bokbad med forfattere med rjukan-bakgrunn
Rjukan Bibliotek 101-årsdagsfeiring
Fredag 6. noember kl 19.
Rjukan Biblioteks lesesal.
Gratis adgang – Vinservering.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia