fbpx

Første del av tre Kevin Costner-westernepos

Radio Rjukan30. juni 20242min
kevin-costner-horizon-gun

Ikke bare regisserer Oscar-vinner Kevin Costner det storslåtte og stjernespekkede westerndramaet «Horizon: An American Saga: Chapter 1», han har også satset 400 millioner egne kroner, der han også har hovedrollen.

Horizon – som er det korte navnet på filmserien på fire lange filmer som slippes på kino én og én med den første nå, og den andre foreløpig programmert til midten av august og de to siste neste år.

Horizon 1 foregår under de fire årene av borgerkrigen fra 1861 til 1865. Costner som vant Oscar både for beste film og som beste regissør med «Danser med ulver» i 1991 tar publikum med på et nytt episk filmeventyr som er en emosjonell reise gjennom et land i krig med seg selv, opplevd av familier, venner og fiender som oppdager hva det egentlig vil si å være Amerikas forente stater.

Kinofilmserien sammenlignes også med den suksessfulle TV-serien Yellowstone, der Costner tjente den ene halvparten han puttet inn i Horizon.

Da han presenterte den første filmen under filmfestivalen i Cannes var han klar på at det var verdt det å måtte gå fra hus og hjem hvis det ikke ble en stor kinosuksess.

– Jeg trenger ikke fire hjem. jeg risikerer gjerne de fore hjemmene mine, selv om jeg ønsker at mine barn skal arve dem, men barna mine skal tross alt leve sine egne liv, sa Costner på den stort anlagte pressekonferansen i Cannes.

Den første filmen har fått blandede kritikker, men er altså ikke en avsluttende historie, og det påvirker anmeldernes gunst.
Både filmavisen og Aftenposten triller terningkast 3 på den første filmen, men mener den absolutt har noe å fare med for westernfansen.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia