fbpx

Førpremiere på en av årets beste filmer

Radio Rjukan28. august 20184min
leave-no-trace_84fe

Debra Granik, sier du? Ja, det er ikke sikkert alle henger helt med, for det går år mellom hver film som den genierklærte amerikanske regissøren gir ut film. Nettopp derfor er det litt stas når lille Rjukan by får en eksklusiv førpremiere på en film som først har norsk premiere 14. september. Det skjer tirsdag 28. august.

– Jeg synes det er moro å gi kvalitetsfilm en skikelig sjanse, og denne gleder jeg meg veldig til å se. Flmen er garantert med i Oscar-racet, tror Jenbergsen, som opplever å ha suksess med spesialarrangemneter i sin jobb som ny kinosjef, noe som gir blod på tann.

Trailer: (Saken fortsetter nedenunder!) 

Det er gått hele åtte år siden Debra Granik først ble kalt en av verdens mest lovende kvinnelige regissører, og det er basert på den sterke Winter's bone, der Jennifer Lawrence hadde sin første store hovedrolle. Det ble filmen som gjorde henne til den største Hollywood-stjernen av alle over natta. Hun ble Oscra-nominert for rollen, og filmen fikk ialt fire nominasjoner, deriblant beste regi og beste film. Jennifer gikk regelrett igjennom lerretet som ungjenta som måtte ta seg av sin yngre bror, og prøve å finne ut hav so hadde skjedd med den crackavhengige faren i det håpløse jernbeltet i USA.

Og nå gjør hun det altså igjen, Debra Granik i filmen Leave no trace. Nå spås den unge tenåringsjenta Thomasin Harcourt McKenzie som spiller Tom i den nye filmen en lignede karriere som Lawrence. I filmen ser vi hun og hennes far Will (Ben Foster) som flere år har levd i skjul i et digert skogsområde ved Oregon. Ved en tilfeldighet blir de oppdaget og tatt hånd om av et lokalt sosialtjenestebyrå, som sørger for at de har arbeid og husly. De forsøker å tilpasse seg sine nye omgivelser, men en brå avgjørelse sender dem ut på en farlig ferd ut i villmarken på jakt etter fullstendig frihet. Snart må de konfrontere sine motstridende behov; Toms ønske om å være en del av et samfunn, og Wills trang til å være avskåret fra det.

Fimen har i sommer vært en hit av de sjeldne på festivaler, der det har vært umulig å oppdrive billetter, og filmen får en enda bedre tilbakemelding fra kritikere enn Winter's bone, ikke minst takket være skuespillerne, men også Granks evne til å lage ektefølt og hjerteskjærende realisme som slår rot i sjela.
Filmen vises bare tirsdag som førpremiere, men du vil kunne få sjansen igjen i september, dersom tirsdagen ikke passer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia