fbpx

– Får vi en Askeladden-film som Asbjørnsen og Moe fortjener?

Radio Rjukan13. juli 20175min
askeladden1_e892

""Filmfagbladet Rushprint spør, men mener samtidig at det ser lovende ut etter å ha sett den ferske traileren av den nye norske filmen «Askeladden – I Dovregubbens hall». 
Nå er den første egentlige traileren med Askeladden i Vebjørn Engers skikkelse.

Tilleggscener fra eventyrfilmen spilt inn ved Gaustatoppen og på Hardangervidda i fjor, og der er Vebjørn Enger kjent, sidsen han også spilte inn Kompani Orheim her i 2012. Nå er han noen år eldre, og det mange mener – en perfekt Askeladden.

""Rushprint skrivber videre:
– Her får vi se et bredere spekter fra det eventyrlige universet som regissør Mikkel Brænne Sandemose og manusforfatterne Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger har diktet videre på fra en rekke av Asbjørnsen og Moes fortellinger.

Her møter vi dem alle – Espen Askeladd, Nøkken, Stubbekjerringa, Huldra og konturene av selveste Dovregubben. Og i bakgrunnen er det inspirasjoner fra nasjonalromantikken til Edvard Grieg og Theodor Kittelsen, ispedd fantasy-referanser fra Ringenes Herre og Shrek. Sjelden har så mye norsk natur og mytologi blitt samlet i samme film! Mye vil naturligvis stå og falle på effektene. Vil Dovregubben tåle kinoens nådeløse lys eller vil den sprekke? Av de få glimtene vi her får se virker dette lovende.

”Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden”, heter det i omtalen av handlingen. ”Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe”.

Foruten Vebjørn Enger i hovedrollen som Askeladden finner vi blant annet Thorbjørn Harr, Allan Hyde, Synnøve Macody Lund, Mads Sjøgård Pettersen, Gisken Armand, Gard B. Eidsvold.
Produsenter er Åshild Ramborg og Synnøve Hørsdal fra Maipo Film, med distribusjon fra Nordisk Film.
Premiere på kino er allerede 29. september. 

Traileren til filmen:

Linker:
Artikkelen i Rushprint 
Filmens side på Filmweb
Filmens side på imdb
Rjukan Kino 
Rjukan Kino på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia