fbpx

En historisk rundreise på Møsvatn

Radio Rjukan3. september 20232min
2023 fjellvaaken_visit_Rauland_foto

Innled den vakreste årstida i fjellet med en luftig og velsmakende rundtur på Møsvatn tirsdag 12. september!Formidlingshøsten ved verdensarvsenteret innledes med guidet tur med Kjell Birustøl som historieforteller og Fjellvåkens nye tilbudspakke på cruice med tapas.Velkommen til et guidet høstcruise med tapastallerken på Møsvatn og historien om det enorme Møsvatnprosjektet og mulighetene det skapte, konsekvensene det hadde, livene det endret og gårdene som forsvant.Fjellvåken tar oss med på ei historisk rundreise som har ført generasjoner av fotturister, hyttefolk og fastbuande, inn og ut av et unikt veiløst samfunn.På Møsvatn har Fjellvåken gått trofast i rute i over 130 år, i flere utgaver.Strekningen er fire mil en vei, men Fjellvåken er en elegant milslukende katamaran. Vi får se fjellgårder i eit fantastisk landskap underveis. Vannveien er faktisk hovedvei for fastboende langs Møsvatn, noe som kan by på utfordringer både om våren og i overgangen mellom høst og vinter.Oppmøte ved kaien nedenfor Skinnarbu.Avgang kl 16.30M/S Fjellvaaken har seilt på Møsvatn i over hundre år, i tre ulike utgaver. Båten har hatt avgjørende betydning for samferdsel og bosetning i området, og den spiller fortsatt en nøkkelrolle i sommerhalvåret. Samtidig er Fjellvaaken et flott logistikk- og opplevelsestilbud til vandrere på Hardangervidda i sommersesongen.Vannkilden 918 moh. er utgangspunktet for verdens største vannkraftverk to ganger på rad – Vemork og Såheim – som sikret den nye gjødselindustrien på Rjukan voldsomme mengder billig energi og gjorde det ekstreme prosjektet mulig.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia