fbpx

Elvelangs lørdag 1. oktober fra kl. 19.30

Radio Rjukan1. oktober 20224min
elvelangs-12_2388

 

Hilde Widvey og Mette Alvefoss i den frivillige organisasjonen Stagedoor Talentutvikling står i spissen med for gjengen som arrangerer Elvelangs Måna som i år skal arrangeres for sjette gang.

Det er førstkommende lørdag, og i år går det en uke seinere enn før, for å ikke kollidere med andre arrangementer.

– Vi skal i år på begge sider av Måna, og vi starter på Rjukan stasjon og skal over hengebrua, forteller Hilde Widvey, som forteller at det blir ting å oppleve hele veien, og eventuelle etternølere som har lyst til å bidra kan melde seg før lørdag.

– Hva er med underveis i år?

– Kulturskolen er blant annet med i Bråvoldparken, Martin Andersen skal i år servere mat på Best Før-kaféen sin, og det blir ting langs hele løypa, forteller Mette Alvefoss.

– Vi starter altså på Rjukan stasjon i år, og går Såheimsveien forbi 313 og Saaheimsoperaen, forklarer Alvefoss.

– På Rjukan stasjon blir det blacklight, visning av sminke, og en mulighet til å få ansiktsmaling og så har vi en stor fotokonkurranse i år. Det er både selfie og flere andre kategorier du kan delta i og vi har mange flotte premier i konkurransen, premier fra veldig greie sponsorer som har gitt mye fint, sier Alvefoss.

– Du poster bildene på Instagram og Facebook med hashtagen #elvelangsmåna, som vil poppe opp når du legger ut bilder på Instagram, sier Widwey.

Rjukan og Tinn Motorhistoriske klubb står ved 313-bygget, og ved Saaheim kraftstasjon dukker det opp rallere, og så går man videre ned til hengebrua, der man går over og fortsetter oppover på motsatt side, langs Månastien.

– Folk kan parkere i næringsparken og ved stasjonen, der det både begynner og slutter i år, sier Alvefoss som forteller at det som vanlig er innslag, kunstinstallasjoner og overraskelser underveis langs Månastien.

– Og været er bestilt?

– Langtidsvarselet ser ut som om det blir opphold i en ellers regnfull uke, så vi satser på det, sier Widvey.

– Duskregn går bra, men plaskregn vil vi slite med, da veit vi ikke om faklene holdes i live, sier Alvefoss, som tror det går bra.

– Uansett har folk godt av en liten tur ut uansett. Man  ikke kommer fra starten klokka 19.30. Vi håper egentlig ikke at alle kommer samtidig, så det klumper seg i løypa, men kommer man i løpet av den første timen, så går det bra. Arrangementet er gratis som vanlig, og så selges det mat og drikke underveis, sier Alvefoss.


Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia