fbpx

El Clásico vant Folkets Amanda-pris

Radio Rjukan26. august 20164min
2016-08-26-849_5027

""Det ble en Amandautdeling direktesendt på TV2 med solid lokalt tilsnitt for oss tinndøler fredag kveld, da "Rjukans egen" Halkawt Mustafa vant Folkets Amanda for sin andre spillefilm "El Clásico". Det er prisen som krever et folkelig engasjement, og ikke minst imponerende siden både suksessfilmene Bølgen og Snåsamannen var blant de nominerte, etter at alle norske filmer var med i innledende runde.

Etter en godt formulert takketale, jublet Mustafa på scenen, og filmen om de to kortvokste kurderne som drar på en lang reise for å se klassikeren mellom Barcelona og Real Madrid, hadde tidligere på kvelden også fått prisen for beste filmmusikk.
""Det er nok sannsynlig at endel tinndøler har vært med og stemt fram filmen underveis. Filmen hadde førpremiere på Rjukan for Rjukan videregående skole, med regissørenpå Q&A etter visningen, og har også blitt vist en rekke ganger på ordinær kinovisning.

Kurdisk-irakiske Halkawt Mustafa, som er filmutdannet fra Filmhøyskolen på Lillehammer, kom til Rjukan som asylsøker under Irak-krigen, og gikk på skole her, og har tatt norsk film med storm, med sine filmer "Rødt Hjerte", dokumentaren "Kvinnene IS frykter" og altså "El Clásico".

Amandautdelingen fikk også et ekstra lokalt tilsnitt for tinndøler, da Jacob Oftebro overrasket med å presentere Hollywood-stjernen og Snømannen-hovedrolleinnehaver Michael Fassbender som prisutdeler for "Beste norske kinofilm". Etter litt sjarmerende tull fram og tilbake mellom dem, tok fassbender over, og snakket tilogmed litt norsk.

Snømannen etter jo Nesbøs roman har forøvrig premiere først i midten av oktober neste år, og vil følgelig ikke kunne være aktuell heller for neste års amanda, men derimot er den i tide for Oscar-racet.

""
Bildene er tatt fra TV2s direkte TV-sending fra utdelingen som fant sted i Maritim Hall som en del av Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

""
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia