fbpx

Ekstraforestillinger på Blindsone og Skjelvet

Radio Rjukan17. september 20185min
blindsone36_c5d3

Fredag var det Norgespremiere på komedien The Happytime Murders med Melissa McCartney med én i salen på Rjukan. Filmen hadde premiere i 220 kinosaler i Norge i helga, og fikk bare 2041 besøkende, med et snitt på under ni i hver sal.

– Filmen treffer tydeligvis ikke noe publikum, og da har vi rett og slett ikke råd til å tape mer på den, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Kinoene betaler til byrået for hver forestilling, og når en premierefilm flopper så totalt, svir det i kassa på kinoen. 
– Vi har ikke råd til å sette opp film som folk ikke gidder å se. Det er reint underskudd. Jeg håper at jeg ikke skuffer noen som har tenkt å se Happytime imorra, men de får dessverre i tilfelle vente på streaming eller TV. Mange blir det nok uansett ikke.

Men det er to norske filmer folk ikke får nok av om dagen.
– Det blir ekstraforestilling på Skjelvet tirsdag denne uka, og på mandag i neste uke blir det en ny forestilling med Blindsone, sier Jenbergsen. Det var bortimot full sal på siste forestilling av katastrofefilmen Skjelvet, som er sett av bortimot 600 i Tinn, og 430.000 på . kino i norge så langt. Filmen Blindsone er sett av 100 på to forestillinger, og mange har vært på for å få flere visninger av filmen.

Trailer Skjelvet (Saken fortetter under videoen.)

Den vandrende katastrofefamilien har Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp fra Bølgen i hovedrollene. Geolog Kristian Eikjord (Joner) bor fortsatt i vest, mens kona Idun (Torp) måtte finne seg et nytt hotell å jobbe på når bølgen tok hotellet hun sjefet over i Geiranger. Og hun har inntatt Oslo Plaza som naturligvis går usikre dager imøte med et skjelv i emning. Hun har tatt med seg barna, spilt av Jonas Hoff Oftebro og Edith Haagenrud-Sande. Eikjord har likevel ikke tenkt å la dem i stikken! 
Begge filmene har fått 5'ere og 6'ere på terningen, og når får altså publikum i Tinn ny mulighet til å se filmene på kino​.

Trailer Blindsone (Saken fortetter under videoen.)

I Blindsone møter vi to tenåringsjenter går hjem fra håndballtrening og snakker sammen, om prøver, om foreldrene sine, om de andre jentene på laget, men i løpet av kort tid skal en av de to ta et dramatisk valg. Ett av de store temaene i Blindsone er hvor lite man egentlig vet om det som skjer i hodet og hjertet til dem man ser hver dag. Har barnet det bra, eller går hun inn for å berolige og glede omgivelsene? I imponerende én tagning følger vi det som skjer før alt snus på hodet. Jentas mor (Pia Tjelta), og etter hvert faren (Anders Baasmo Christiansen) holder på å forgå av frykt og forvirring. Foreldrenes avmakt og fortvilelse stilles opp mot sykehuspersonalets profesjonelle ro.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia