fbpx

Den lokale Norden-foreningen markerer Nordens Dag

Radio Rjukan22. mars 20174min
nordensdag_0bbb

""Torsdag 23. mars feires Helsingforsavtalen, som også har blitt kalt Nordens Grunnlov, over hele Norden.

Det feires med en rekke arrangementer over hele Norden. 

I den lokale Tinnavdelingen av Foreningen Norden vil man også markere dagen med å være tilstede og tilgjengelig på Galleri Taide fra klokka 12 og utover.

– Vi er der med informasjon, brosjyremateriell og tilgjengelig for en prat, forteller sekretær i lokallaget Øystein Reidar Eriksen til Radio Rjukan.
– Vi er der også fredag og lørdag, og vi håper mange tar turen innom for å få vite litt mer, sier Eriksen.

Helsingforsavtalen berører livene til svært mange mennesker i Norden, men er relativt ukjent for de fleste. Den sikrer rettigheter og muligheter vi tar for gitt i dag. Nordens dag er dagen for å feire at vi kan jobbe og studere på tvers av landegrensene. 
Foreningen Norden jobber for en enda tettere integrasjon mellom de nordiske landene. Det nordiske samarbeidet har bred støtte i folket, og Nordens dag er en utmerket anledning til å feire det vi har til felles.
Flere undersøkelser viser at de fleste innbyggerne i Norden ønsker mer nordisk samarbeid enn det vi har i dag. 
 

FAKTA: FORENINGEN NORDEN

Formålsparagraf

Foreningen Norden Norge er en ideell og partipolitisk uavhengig organisasjon som har til formål å styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid. Foreningen Norden skal være en nordisk kulturbærer og pådriver for nordisk samarbeid. Foreningen samarbeider med tilsvarende foreninger i de øvrige nordiske land og selvstyrende områder. Formen for Norden-foreningenes samarbeid er fastlagt i vedtektene for Foreningene Nordens Forbund.

Mål
Foreningens mål er å fremme og utvikle den nordiske kulturen og styrke den nordiske samfølelsen blant alle i Norden, og gjøre Norden til en av verdens best integrerte, dynamiske og nyskapende regioner.

Dette gjør vi gjennom å formidle kunnskap om nordisk kultur, språk, historie og samfunnsforhold, samt å legge til rette for nordiske opplevelser. Vi fremmer et tettere nordisk samarbeid for alle i Norden gjennom å være en pådriver for den nordiske integrasjonsprosessen. Dette gjør vi ved å synliggjøre grensehindre og foreslå tiltak som gjør det enklere å leve, bo, studere, arbeide og reise i Norden.

Kilde: http://www.norden.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia